Oath si Mozilla se judeca in instanta din cauza Firefox

Now Reading
Oath si Mozilla se judeca in instanta din cauza Firefox


Noul proprietar al Yahoo, Oath, detinut de gigantul de telecomunicații Verizon, se află acum într-o bătălie legală cu compania Mozilla, proprietarul Firefox, datorita contractului legat de motorul de cautare implicit, semnat de fostul CEO al Yahoo, Marissa Mayer.

Săptămâna trecută, Yahoo Holdings și Oath au depus o plângere împotriva celor de la Mozilla, susținând că au încheiat în mod necorespunzător un acord între Mozilla și Yahoo. Acum, Mozilla a depus o plângere similara, susținând încălcarea contractului.

Mozilla a anunțat că se va întoarce la motorul de cautare al Google, la jumătatea lunii noiembrie în S.U.A., Canada, Hong Kong și Taiwan. Google a rămas partenerul său în alte țări, iar Mozilla are și contracte cu Yandex în Rusia și Baidu în China. La momentul anuntului, compania a anunțat și un nou browser, Firefox Quantum.

În răspunsul său la procesul intentant de Oath, Mozilla a postat informații online, inclusiv o declarație lungă de la seful companiei Mozilla, Denelle Dixon:


Ne-am exercitat recent dreptul contractual de a rezilia acordul nostru cu Yahoo pe baza mai multor factori, inclusiv a face ceea ce este mai bun pentru brandul nostru, efortul nostru de a oferi o căutare web de calitate și o experiență de conținut mai largă pentru utilizatorii noștri.

Imediat după achiziția Yahoo, am întreprins un proces de lungă durată, de mai multe luni, pentru a căuta asigurări din partea Yahoo și a cumpărătorilor săi cu privire la acești factori. Când a devenit clar că continuarea utilizării Yahoo ca furnizor de căutare implicit ar avea un impact negativ asupra tuturor celor de mai sus, ne-am exercitat dreptul contractual de a rezilia acordul și am încheiat un acord cu un alt furnizor.

Termenii contractului nostru sunt clari, iar drepturile noastre de post-terminare conform contractului nostru cu Yahoo ar trebui să fie în continuare aplicate. Intrăm în toate relațiile noastre cu un obiectiv comun, de a oferi utilizatorilor o experiență excelentă și a continua să fim o platformă deschisă. Nici o relație nu ar trebui să se încheie în acest fel – litigiul nu promovează nici un scop pentru ecosistem. Cu toate acestea, suntem mândri de modul în care am condus activitatea noastră de afaceri și de produs în întreaga relație, modul în care am tratat încheierea acordului și suntem încrezători în pozițiile noastre juridice.

Marissa Meyer, fost CEO Yahoo

Mozilla a trecut la Yahoo de la Google după ce fostul CEO al companiei, Marissa Mayer, a gasit o afacere mult mai profitabilă. Aceasta a inclus insa un termen fără precedent pentru a proteja Mozilla într-un scenariu de schimbare a controlului. Mayer nu a crezut niciodata ca scenariul se va intampla, motiv pentru care ea a trecut rapid peste punctul problematic din acord.

În conformitate cu termenul de schimbare a controlului, în contract, Mozilla avea dreptul de a părăsi parteneriatul dacă – la discreția sa și într-o anumită perioadă de timp – nu a considerat noul partener acceptabil. Mai mult, dacă acest lucru se intampla si Mozilla schimba motorul implicit de cautare, Yahoo era încă obligată să plătească garanții anuale de 375 milioane de dolari.

Cine a deținut Yahoo a fost într-adevăr o mare preocupare pentru Mozilla, a cărui afacere depinde de un partener robust de căutare și de plățile pe care le primește de la el pentru că îl transformă în opțiunea implicită pentru utilizatorii de Firefox. La un moment dat, aproximativ 90% din venituri au fost datorate afacerii sale anterioare cu Google, de exemplu, care a plătit Mozilla o garanție anuală de 300 de milioane de dolari.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA