Office Lens, aplicatia de scanare foto de la Microsoft

Now Reading
Office Lens, aplicatia de scanare foto de la Microsoft


Ideea transformarii camerei foto a telefonului intr-un scanner portabil eficient si simplu de utilizat nu este noua.  Aceasta a fost prezenta de ceva timp pe dispozitivele dotate cu iOS si Andoid iar Microsoft a preluat si ea ideea scanarii documentelor cu ajutorul camerei foto.

Office Lens pentru Windows Phone se remarca prin simplitatea sa extrema si integrarea foarte buna cu OneNote. Lansat in primavara acestui an, Office Lens completeaza oferta produselor software de birou disponibile pe platforma software pentru terminale mobile de la Microsoft si se alatura aplicatiilor precum Office Mobile si OneNote.
Office Lens este un produs foarte simplu care nu ar trebui sa puna probleme nici macar incepatorilor, interfata principala oferind doar un buton pentru controlul blitului, un declansator si un buton pentru alegerea celor trei moduri de lucru.

Modul de lucru si functiile sale sunt simpliste, Office Lens fiind inferior din anumite puncte de vedere unor produse precum CamScanner sau Scanner Pro pentru Android sau iOS, insa acesta ramane un instrument rapid, eficient si gratuit pentru pastrarea in format digital a bonurilor, chitantelor, cartilor de vizita, desenelor tehnice si a oricarui alt tip de continut vizual de aceeasi natura.

Office Lens decupează, îmbunătăţeşte şi face uşor de citit imaginile tablelor albe şi documentelor şi le salvează în OneNote.


Office Lens este similar unui scaner de buzunar. Ca prin magie, va digitiza notele de pe table albe sau negre. Astfel veti putea sa găsiţi rapid documente sau cărţi de vizită importante. Puteti de asemenea sa schiţaţi idei si sa faceţi o poză pentru mai târziu.

De la lansarea ei pe platforma Windows Phone, aceasta a promit si cateva noutati si imbunatatiri:

Office_lens_screens

Noutăţi:
– Datorită unui algoritm îmbunătăţit, se generează imagini mai clare ale documentelor.
– Acum puteţi selecta locul din OneNote în care se creează o pagină nouă.
– Remedieri de erori: Office Lens este mai stabil

Scenarii:
– Captaţi şi trunchiaţi imaginile tablelor albe sau negre şi partajaţi notele de întâlnire cu colegii
– Faceţi copii digitale ale documentelor imprimate, ale cărţilor de vizită sau posterelor, ajustându-le cu precizie
– Textul imprimat va fi recunoscut automat (cu OCR) şi astfel puteţi căuta cuvinte în imagini, le puteţi copia sau edita în OneNote de pe computer.

Caracteristici:
– În modul Tablă albă, Office Lens decupează imaginile şi curăţă strălucirile şi umbrele
– În modul Document, Office Lens le decupează şi le colorează perfect
– Salvaţi imaginile nu doar în albumul camerei, ci şi direct în OneNote, deci le veţi vedea de pe toate dispozitivele.

Office-Lens-word

Aplicatia Office Lens necesită un cont Microsoft pentru a putea fi utilizată și poate fi descărcată din Windows Phone Store.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA