OnePlus colecteaza datele private ale utilizatorilor fara acordul lor

Now Reading
OnePlus colecteaza datele private ale utilizatorilor fara acordul lor


OnePlus este cunoscuta mai ales sub numele de mica companie care a cucerit piata cu ajutorul telefoanelor sale solide, dar accesibile. Din pacate versiunea sa personalizata de Android, numită OxygenOS, amenință sa-i strice reputatia si credibilitatea.

Problema constă în abordarea companiei față de schimbul de date, care este cel putin problematică. După cum a subliniat în mod repetat cercetătorul de securitate, Chris Moore, dispozitivele producătorului care vin cu OxygenOS nu numai că adună o tona de date despre utilizatori, dar leagă și aceste informații de dispozitive individuale și de conturi de utilizatori în special.

Unele date colectate sunt cele standard cum ar fi cât de des vă deblocați telefonul, aplicațiile pe care le deschideți și le utilizați dar și rețelele Wi-Fi la care vă conectați. Problema constă în lipsa anonimatului. Se pare că OnePlus transferă aceste informații împreună cu numărul de serie al telefonului dumneavoastra, ceea ce înseamnă că activitatea utilizatorului este identificabilă personal.

Intr-un raspuns la aceasta problema, compania a dezvăluit că colectează două “fluxuri” de date. Primul este denumit “analiza utilizării”, care îi ajută să-și îmbunătățească software-ul. De asemenea, se adaugă faptul că acest tip de partajare a datelor poate fi oprit prin accesarea setărilor, selectarea meniului “avansat” și dezactivarea optiunii “Conectați-vă la programul de experiență a utilizatorilor”. Din pacate acest lucru nu se aplică si celui de-al doilea flux, care se referă la informațiile dispozitivului.

PUBLICITATE

Comportamentul OnePlus nu este tocmai neobișnuit, dar problema reală constă în modul în care aceasta efectuează colectarea datelor. Compania nu solicită în mod expres permisiunea utilizatorului să culeagă acest tip de informații și este foarte probabil ca nu toți utilizatorii sa fie conștienți de tipul de date pe care le oferă.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA