Daca detineti un telefon de la OnePlus si Meizu, probabil ca performantele din testele benchmark nu sunt adevarate.
Cei de la XDA-Developers sustin ca cei doi dezvoltatori de telefoane au trisat atunci cand au pregatit telefoanele pentru teste benchmark ale modelelor de top pe care le detin. Astfel, telefoanele OnePlus 3 si 3T dar si Meizu Pro 6 ar fi fost create sa mareasca in mod artificial puterea procesoarelor atunci cand sunt supuse unor teste de performanta.
Spre deosebire de optimizarile standard, telefoanele au fost modificate astfel incat sa treaca procesoarele pe capacitate mare de fiecare data cand se efectueaza un test benchmark.
Publicatia sustine ca diferentele sunt observate atunci cand se monitorizeaza performantele CPU-ului in mod standard si atunci cand se ruleaza aplicatii pentru teste de performanta.
In timp ce in OnePlus si-a programat procesorul sa ruleze la o putere de 0.31 GHz atunci cand ruleaza aplicatii normale, atunci cand se ruleaza aplicatii din teste benchmark, puterea procesorului ajunge la 1.29 Ghz. In plus, OnePlus ar fi optimizat telefonul pentru teste individuale de performanta (Geekbench, AnTuTu, Quadrant, Androbench, Vellamo si GFXBench).
Potrivit celor de la XDA, cei de la Meizu si-au programat procesorul sa atinga valori ridicate atunci cand se detecteaza un test de performanta. Cu alte cuvinte pentru telefon, activarea ridicarii performantei procesorului este prioritara cand se activeaza un test de performanta, acesta ramanand in aceasta stare pana la terminarea testului.
Ce este si mai interesant este ca cei de la OnePlus au recunoscut ca exista o astfel de problema si ca vor incerca sa gaseasca solutii pentru ca telefoanele produse sa nu mai pacaleasca testele.
Totusi, cei de la XDA-Developers mai sustin si faptul ca nu doar cei doi producatori apeleaza la astfel de practici. Desi se evita numirea unor producatori s-a preferat publicarea unei liste cu producatori ce nu au fost prinsi trisand, printre ei aflandu-se Google, HTC, Xiaomi, Huawei, Honor si Sony.