OnlyFans se confruntă cu mai multe procese din cauza afirmațiilor că a conspirat cu Facebook pentru a dezactiva conturile de divertisment pentru adulți prin plasarea conținutului lor într-o bază de date privind terorismul, a raportat BBC.
Unul dintre procese a fost lansat la începutul acestei săptămâni de către o platformă rivală numită FanCentro, iar celălalt este un proces de acțiune colectivă făcut în numele a trei animatori adulți. Atât Facebook, cât și OnlyFans au fost numiți ca inculpați în ultima plângere.
Procesul de acțiune colectivă susține că conținutul artiștilor interpreți a fost plasat pe site-ul web Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT), deși nu este de natură teroristă. Se pare că acest lucru a dus la o scădere a traficului către site-urile web care concurează cu OnlyFans. Afirmații similare au fost făcute de FanCentro în procesul său. Ambii concurenți spun că problema se întâmplă pe Instagram mai mult decât pe orice altă platformă.
OnlyFans a declarat pentru că cererea de chemare în judecată „nu are niciun fundament”, în timp ce părintele Facebook, Meta, a spus că „aceste acuzații sunt fără fond și le vom aborda în contextul litigiului, după cum este necesar”. Un purtător de cuvânt GIFCT a declarat: „Nu avem nicio dovadă care să susțină teoriile prezentate în acest proces între două părți fără nicio legătură cu GIFCT”.
OnlyFans este cel mai bine cunoscut pentru găzduirea pornografiei, dar a stârnit valuri vara trecută, după ce a spus că va interzice „comportamentul sexual explicit”. A spus că cererea a fost făcută de „partenerii bancari și furnizorii de plăți”, dar ulterior a revenit după ce a primit „asigurări sigure” necesare pentru a-și susține creatorii adulți.
Cu toate acestea, mișcarea a zdruncinat încrederea unor lucrătoare sexuale și a altor creatori OnlyFans, deoarece o potențială interdicție amenința o sursă cheie a veniturilor lor. Unii probabil au decis să se mute pe site-uri rivale, doar ca acum se presupune că se confruntă cu o interdicție în umbră pe rețelele sociale.
Interpreții folosesc adesea conturile de pe rețele sociale pentru a promova și pentru a insera linkuri către site-uri web pentru adulți, arătând conținutul lor explicit. În ultimii ani, interpreții care folosesc Instagram pentru a-și promova și link-uri către site-urile lor pentru adulți s-au plâns că, deși nu au încălcat regulile comunității site-ului, au primit notificări de încălcare a regulilor și postările lor au fost eliminate.
Marile rețele de socializare se folosesc de baza de date a Global Internet Forum to Counter Terrorism pentru a identifica în mod automat conținut care ar putea fi ilegal. Baza de date folosește tehnologie avansată pentru a opri răspândirea imaginilor teroriste prin înregistrarea unei semnături digitale unice pentru acestea, cunoscută sub numele de „hash-uri”. Baza de date hash este partajată între toți cei 18 membri ai forumului – inclusiv YouTube, Twitter, Facebook și Snapchat. Dacă o companie are un hash pentru un videoclip sau o fotografie, acesta este semnalat altor membri, astfel încât aceștia să poată modera conținut similar pe platforma lor.
Se presupune că reprezentanții OnlyFans au dat mită angajaților firmei pentru a facilita practica ca cineva să trimită acest conținut spre marcarea ca fiind de natură teroristă. Acțiunea în justiție susține că unul sau mai mulți angajați ai companiei de social media neidentificate – inclusiv potențial un membru senior al personalului – ar fi fost mituiți pentru a facilita schema de către reprezentanții OnlyFans.