Open Office

Now Reading
Open Office


OpenOffice.org este un proiect open source a carui declaratie de intentie este de “a crea, in cadrul comunitatii, cel mai performant pachet software dedicat productivitatii in munca de birou, pachet care sa ruleze sub toate sistemele de operare mai raspandite si sa ofere acces la toate functiile si datele folosind API-uri bazate pe componente deschise si un sistem de fisiere bazat pe formatul XML”.

OpenOffice.org este de asemeni si numele produsului dezvoltat in acest context. Este un pachet de programe dedicat productivitatii in munca de birou (programe de tip Office) si care este gratuit pentru toti utilizatorii si cuprinde module pentru procesarea de texte, foi de calcul tabelar, grafica vectoriala, editare HTML si creare de prezentari.
Tinand seama de gama larga de functii inglobate si de modul de operare, OpenOffice.org este comparabil in performante cu pachetele binecunoscute de tip office (disponibile contra cost) si trebuie privit ca o alternativa viabila la acestea.

Deoarece este disponibil gratuit, este usor sa il incercati in activitatea dvs. zilnica.

scrZk75VI

OpenOffice.org este un pachet de programe tip Office gratuit pentru toata lumea.


Contine urmatoarele module:

  • Writer (procesor de texte si editor HTML).
  • Calc (foi de calcul tabelar).
  • Draw (modul de desen si grafica vectoriala).
  • Impress (modul pentru crearea de prezentari).
  • Editor de formule.
  • Modul de baze de date (in acest moment modulul este in curs de dezvoltare. Pentru a accesa bazele de date trebuie sa va instalati un driver specializat de baze de date.)

Tinand seama de gama larga de functii inglobate si de modul de operare, OpenOffice.org este comparabil in performante cu pachetele binecunoscute de tip office (disponibile contra cost) cum este MS-Office.

open_xml_file_format

Puteti deschide majoritatea documentelor create cu MS-Office (Word, Excel, Powerpoint) fara probleme, le puteti edita si apoi salva fie in formatul nativ, fie (daca doriti) inapoi in formatul original.
Cel mai mare neajuns este acela ca OpenOffice.org nu ruleaza macro-urile aflate in aceste documente. Dar acestea sunt pastrate, in eventualitatea cazului in care doriti sa folositi documentele editate din nou in MS-Office.
Aceasta functie este in realitate o mare realizare tinand cont de faptul ca nu exista nici o descriere oficiala a formatului fisierelor MS-Office (Microsoft nu face publice aceste caracteristici). Daca intalniti un document MS-Office care nu se deschide corect in OpenOffice.org, anuntati programatorii OpenOffice.org prin raportarea erorii folosind “Issue Zilla”. In acest mod, functia poate fi mai departe imbunatatita.multi_pane

Retineti ca OpenOffice.org nu este un produs “finit” (cum de fapt nici un software complicat nu poate fi niciodata adus la perfectiune). El poate sa contina erori si imperfectiuni. Totusi, pentru cele mai multe dintre utilizari, versiunea 1.0 este deja un program excelent.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IL3pZEkBVJk[/youtube]

DESCARCA GRATUIT


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA