Panasonic lanseaza Lumix FT7, o nouă cameră digitală rezistentă, pentru fotografia în exterior

Now Reading
Panasonic lanseaza Lumix FT7, o nouă cameră digitală rezistentă, pentru fotografia în exterior


Panasonic a lansat la inceputul lunii o nouă cameră din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu, destinată utilizatorilor dornici de aventură. Lumix FT7 este subacvatică (permite scufundări de până la 31 m) și rezistentă la șocuri (cădere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx și de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanța focală minimă echivalent 135: 28mm). Modelul FT7 este companionul ideal în experiențele extreme pe uscat și în apă.

Corpul camerei, rezistent la frig (-10C) și la greutate (100kg), încorporează, într-un volum compact, tehnologii de înaltă performanță, astfel încât utilizatorul poate realiza cu succes fotografii în timpul scufundărilor, al salturilor cu schiurile sau la surfing în Hawai. De pe vârful munților, în junglă sau când se plonjează în apă, totul este posibil chiar și pentru fotografiere 4K sau când se filmează Full HD.

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte, permite o vizare precisă a subiectului chiar și în contra-lumină și când se fotografiază în exterior, în soare puternic. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inch și 1.040.000 puncte.

Modelul Lumix FT7 înregistrează imagini și videoclipuri la rezoluție 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecvența de 30p/25p (în zonele de 50 Hz) sau 30p (în zonele 60 Hz) sau la 24p în format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cât și la rezoluții Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p în zonele cu 50 Hz / 60p în zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanentă.


Beneficiind de tehnologia 4K, utilizatorul poate utiliza funcția 4K PHOTO (cu o rezoluție echivalentă 8 MegaPixeli) la o frecvență de 30 cadre / sec și poate înregistra momentul decisiv al acțiunilor aflate în desfășurare rapidă. Sunt integrate trei opțiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) și 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite înregistrarea unei secvențe de fotografii luate cu o frecvență de 30 cadre / sec. Lumix FT7 dispune și de funcția Post-Focus (înregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizări diferite, urmând ca ulterior să se selecteze fotografia cu focalizarea dorită).

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atât la fotografiere cât și la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anulează cea mai mare parte din zgomotul vântului în timpul înregistrărilor video.

Modul High Speed Video permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție HD (1.280 x 720 p) la o frecvență de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).

Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.

Noul model dispune de un senzor MOS de înaltă sensibilitate, de 20,4 MP, pentru a realiza imagini de cea mai înaltă calitate în clasa sa. Totodată, acesta realizează foarte rapid procesarea primară a imaginii și permite înregistrarea de fotografii cu frecvența de 10 cadre / sec (până la 11 cadre) cu obturatorul mecanic și autofocalizare pe primul cadru, respectiv 5 cadre / sec când se realizează autofocalizarea pe fiecare cadru.

Autofocalizarea este rapidă și precisă și utilizează tehnologia Light Speed AF.

Modelul FT7 include un obiectiv Lumix cu zoom 4,6x (echivalent 135: 28 – 128 mm), de înaltă calitate. Grație tehnologiei Intelligent Resolution, imaginea poate fi decupată și interpolată electronic realizând un zoom total de până la 9,1x, cu păstrarea calității ridicate a imaginii.

Sistemul optic de stabilizare Power O.I.S. permite compensarea tremuratului mâinilor fotografului.

Modelul Lumix FT7 include conectivitatea Wi-Fi pentru o experiență fotografică mai flexibilă. După conectarea cu un smartphone sau cu o tabletă, prin intermediul aplicației dedicate Panasonic Image App pentru iOS/Android, fotografiile pot fi realizate, vizualizate și distribuite de la distanță. Datele GPS pot fi adăugate imaginilor după fotografiere.

Camera poate fi încărcată prin conectarea încărcătorului la priza de curent sau prin intermediul cablului USB.

Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Toy Pop, Bleach Bypass, Miniature Effect, Soft Focus, Fantasy, Star Filter, One Point Color și Sunshine. Filtrele permit interpretarea creativă a imaginilor captate iar pe ecranul LCD se poate observa efectul lor asupra acestora. Unele filtrecreative pot fi folosite și în înregistrările video.

Funcția Creative Panorama permite înregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin înregistrarea de fotografii consecutive ale căror margini sunt suprapuse în vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi înregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter si One Point Color.

Pentru cei doritori de aventuri nocturne sau pentru explorări speologice, camera poate fi folosită ca o lanternă, fără ca funcția de cameră foto să fie activată.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA