Peste 3000 de aplicatii de Android pentru copii colecteaza mai multe date decat ar trebui

Now Reading
Peste 3000 de aplicatii de Android pentru copii colecteaza mai multe date decat ar trebui


Nu există nicio îndoială că aplicațiile mobile depășesc uneori limitele lor prin colectarea mai multor date de la copii decât permite legea. Dar cât de des se întâmplă acest lucru? Ar putea fi mai multe date decât crezi.

Cercetătorii au folosit un proces de testare automată si au descoperit că 3337 de aplicații Android orientate catre familii și copii, prezente pe Google Play, colectau în mod necorespunzător datele copiilor, putând astfel să încalce legea americană COPPA (care limitează colectarea datelor pentru copii sub 13 ani). Un număr mic de aplicatii au încălcări deosebit de flagrante ale legii, dar multe aplicații au prezentat comportamente care ar putea fi ușor văzute ca fiind discutabile.

Din cele 5.855 de aplicați incluse în studiu, 281 au colectat date de contact sau locație fără a cere permisiunea unui părinte. Inutil de spus ca acest lucru nu este permis pentru orice aplicație adresată copiilor. Un alt număr de 1100 de aplicatii au partajat in mod constant date cu terțe părți în scopuri restrânse, în timp ce 2281 dintre acestea încalcă Termenii și condițiile Google care interzic ca aplicațiile să partajeze informatii despre identitate cum ar fi ID-ul de publicitate Android (care oferă controlul asupra urmăririi).

Aproximativ 40% din aplicații au transmis informații fără a utiliza “măsuri de securitate rezonabile” și aproape toate (92%) dintre cele 1280 de aplicații cu legaturi cu Facebook nu utilizează corect restrictiile pentru a limita utilizarea retelelor de socializare de catre persoanele sub 13 ani.


Cercetatorii sunt de parere ca aplicatiile cu pricina ar putea sa nu aiba o raspundere juridica definitiva. Cu alte cuvinte ele pot fi considerate ca incalca legea insa este de datoria autoritatilor sa constate daca acest lucru este adevarat sau nu.

Oricare ar fi răspunsul, concluziile ilustrează provocările cu care se confruntă Google și oficialii în ceea ce privește impunerea COPPA și legi similare privitoare la confidențialitatea copiilor.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA