Philips a testat conexiunile LiFi intr-un birou real [video]

Now Reading
Philips a testat conexiunile LiFi intr-un birou real [video]


În această săptămână, Philips a anunțat că tehnologia LiFi sau Light Fidelity este testată în prezent in birourile Icade, o companie franceză de investiții imobiliare. LiFi oferă acces la internet în bandă largă prin intermediul luminilor, utilizând LED-uri pentru a transmite o conexiune de mare viteză de până la 30 Mb pe secundă prin unde luminoase.

LiFi funcționează prin intermediul corpurilor de iluminat cu LED care sunt echipate cu modemuri încorporate. Deocamdată, utilizatorii vor trebui să introducă un stick USB în computerele lor pentru a accesa LiFi, dar tehnologia va fi în cele din urmă integrată în alte dispozitive. Dongle-ul utilizează o conexiune în infraroșu pentru a accesa LiFi, care se presupune a fi mai sigur și mai fiabil decât WiFi.

Există multe beneficii reale pentru LiFi. În primul rând, funcționează în zone în care frecvențele radio WiFi ar putea interfera cu echipamentele, cum ar fi spitalele, și unde aceste semnale nu pot pătrunde. Deoarece LiFi este transmis prin intermediul luminilor, acesta poate ajunge în zone subterane. Tehnologia fără decuplare asigură faptul că semnalul va rămâne constant în timp ce treceți de la o lumină la alta. De asemenea, este ușor să controlați gama LiFi; deoarece lumina nu poate pătrunde în pereți, crearea unui semnal securizat cu o rază scurtă de timp este mai ușoară decât prin WiFi.

Asta nu înseamnă însă că nu vor exista probleme cu privire la punerea sa în aplicare. Pentru că necesită o unda, implementarea într-o clădire fără o mulțime de spațiu deschis ar fi dificilă și costisitoare. În plus, după cum sa menționat anterior, computerele și dispozitivele nu au în prezent tehnologie la bord pentru a accesa LiFi. Cu siguranță sunt încă unele lucruri pe care trebuie să le rezolve, dar va fi interesant să vedem cum se proliferează această tehnologie în viitor.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA