Planurile Orange si Vodafone de a intra pe segmentul de servicii fixe au esuat

Now Reading
Planurile Orange si Vodafone de a intra pe segmentul de servicii fixe au esuat


Doi dinte cei mai mari operatori de telecomunicatii de la noi din tara au planuri mari. Isi doresc sa intre pe piata de servicii fixe pentru a oferi internet sau servicii de televiziune.

Din pacate, cele doua companii si-au dorit sa o ia pe scurtatura si au apelat la ANCOM (Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii) pentru a cere o reglementare prin care cele doua companii sa se poata folosi de infrastructura celor de la RCS&RDS.

ANCOM a anuntat ca a decis sa respinga solicitarea celor doi giganti din telefonia mobila de a emite o decizie prin care sa oblige compania de cablu RCS&RDS sa le permita competitorilor sa ofere internet fix prin reteaua sa.

Prin aceasta decizie, Orange si Vodafone se vad nevoite  sa isi construiasca propriile retele fixe, sa facă achizitii sau sa inchi­rie­ze infrastructura de la rivali pentru a putea intra pe segmentul de internet fix si a lansa pachete convergente de servicii.


In momentul de fata RCS&RDS detine numai putin de 45% din numarul total de clienti la nivel national conectati la servicii de telecomunicatii. ANCOM sustine ca nu este necesara o reglementare antimonopol prin care alti competitori sa se poata folosi de infrastructura RCS&RDS. ANCOM declara ca competitia cu Telekom, UPC, AKTA si alte sute de jucatori mai mici este atat de puternica incat o reglementare care sa le permită Orange si Vodafone sa ofere net fix prin re­tea­ua altor companii nu ar fi necesara.

rcs-rds

Avand in vedere ca tot ANCOM a stabilit anul trecut ca alti operatori mobili se pot folosi de retelele altor operatori pentru a le oferi clientilor servicii de voce si internet in zone fara acoperire, este de inteles de ce Orange a reactionat dur, spunand ca ANCOM favorizeaza RCS&RDS. Mai exact, compania de telecomunicatii RCS&RDS profita de un partneriat cu Vodafone, prin care ofera servicii de telefonie mobila clientilor DigiMobil in zonele fara acoperire. Acolo unde clientii DigiMobil nu au semnal, RCS&RDS profita de reglementarea ANCOM, denumita roaming national, pentru a putea oferi in continuare servicii de telefonie mobila.

Faptul ca pe segmentul de comunicatii mobile, ANCOM a reusit sa ia o astfel de decizie insa pe segmentul de servicii fixe, autorititatea a ales sa respinga solicitarea i-a facut pe cei de la Orange sa  „considere ca decizia ANCOM, de a-si « lua concediu » intr-un moment in care piata are nevoie mai mult ca oricand de reglementare, este gresita“.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA