Politia din SUA poate sa deblocheze telefoanele iPhone criptate

Now Reading
Politia din SUA poate sa deblocheze telefoanele iPhone criptate


Pe masura ce dezbaterea in jurul tehnologiei continua sa faca turul jurnalelor de stiri, poziția Apple privind confidențialitatea și securitatea nu s-a schimbat, mai ales atunci când implică aplicarea legii.

Directorul FBI, Christopher Wray, spune ca este “din ce în ce mai greu sa se acceseze datele stocate pe dispozitivele criptate. Cu toate acestea, mai multe companii raporteaza ca acest lucru este complet fals.

Raportul precizează că forțele de poliție locale și agențiile federale din toată țara au reușit să achiziționeze instrumente relativ ieftine care să le permită să deblocheze iPhone-urile actualizate și să ocolească toata criptarea.

Vestea face ca unii proprietari de iPhone să fie neliniștiți, deoarece unele organe de drept se află în mod clar în fața publicului, afirmând că încă mai caută modalități de a intra în iPhone-urile mai noi cu cele mai recente versiuni ale iOS.


“Aceasta demonstrează că și poliția de stat și locală are acces la aceste date în multe situații”, a spus Matthew Green, profesor asistent și criptograf la Institutul de Informații Johns Hopkins, într-un mesaj pe Twitter. “Acest lucru pare să contrazică ceea ce spune FBI despre incapacitatea lor de a accesa aceste telefoane.”


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA