Politia germana a pus sechestru pe numele si conturile bancare ale celor ce au finantat proiectul Tor

Now Reading
Politia germana a pus sechestru pe numele si conturile bancare ale celor ce au finantat proiectul Tor


Numele și detaliile bancare ale donatorilor europeni către TorServers.net – un furnizor de noduri către rețeaua de anonimat Tor și sistemul său de operare asociat – sunt acum la Poliția Federală Germană după raiduri coordonate in patru case și un birou de avocați din Dresda.

Poliția germană a emis un mandat de investigare a grupului activist de confidențialitate RiseUp, după ce un blog de stânga, numit “Krawalltouristen” și-a folosit serviciile de e-mail anonime și VPN pentru a organiza un protest împotriva partidului de extremă dreapta AfD. Poliția era preocupată de faptul că protestul ar putea deveni violent.

Cu toate acestea, poliția a percheziționat în cele din urmă o organizație separată numită Zwiebelfreunde sub auspiciile unei legături financiare “subtile” cu RiseUp: o depășire destul de vastă care le-a permis să profite de o serie de proiecte de confidențialitate pe internet.

Zwiebelfreunde se ocupă, de asemenea, de donații europene către TorServers.net, iar o postare pe blog de pe site-ul TorServers a confirmat că toate documentele referitoare la donații europene au fost confiscate.


Rețeaua Tor sustine, de asemenea, platforma SecureDrop: o platformă de scurgere de informatii, utilizată în prezent de Guardian, ProPublica, The Intercept și Washington Post.

Zwiebelfreunde în sine nu au fost implicata în presupusele acte ilegale; de asemenea, TorServers nu au avut nimic de-a face cu incidentul în cauză: ambele sunt doar acuzate de asocierea cu presupusii vinovați, făcând astel legitima acțiunea poliției împotriva lor, dar sechestrul lor asupra datelor sensibile pare suspicios de arbitrară.

RiseUp oferă servicii de e-mail VPN și private, dar spre deosebire de furnizorii VPN comerciali distrug toate jurnalele și nu respectă mandatele poliției. Din acest motiv, RiseUp crede că poliția nu le-a vizat direct, știind că ar fi un efort fără rost și că a reușit să-și forțeze drumul prin intermediul unei organizații partenere.

Acest lucru constituie un precedent dificil. Sub masca unui mandat simplist referitor la un blog și la furnizorul său de servicii de e-mail, poliția germană s-a infiltrat acum intr-o rețea vastă de activiști de confidențialitate. Nu doar personal și directori, ci si oameni de bună credință și suporteri care au donat câțiva euro pentru o cauză în care ei cred – oameni care ar putea avea interese profesionale sau personale sensibile care să atragă atenția aparatului de informații germane. În plus, raidurile la domiciliu au dus la confiscarea de telefoane și laptopuri, ce contineau fotografii de familie, comunicări private între cei dragi etc.

Germania este percepută ca având un sistem de supraveghere mai puțin avansat și o atitudine mai protectivă față de libertățile personale decât oricare dintre cele cinci țări din randul marilor puteri ecoonomice. De fapt, Germania este celebra pentru că a fost victima ale spionajului NSA în 2014. Declaratiile lui Edward Snowden au evidențiat spionarea pe scară largă a instituțiilor germane, predominant în scopurile spionajului corporativ.

Cu toate acestea, Germania are încă o infrastructură de supraveghere dezvoltata. Agenția sa străină de informații BND nu posedă aceleași abilități pentru a suprveghea traficul global și comunicațiile la nivel mondial, precum NSA, dar colectează și stochează în jur de 220 de milioane de seturi de metadate în fiecare zi din apeluri și mesaje text și arhivează un procent din aceste date de până la zece ani.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA