Preturile placilor grafice vor scadea ca urmare a vanzarilor slabe

Now Reading
Preturile placilor grafice vor scadea ca urmare a vanzarilor slabe


Publicatia Digitimes raporteaza faptul ca vanzarile placilor grafice din ultimele luni au scazut extrem de mult. Producatorii Gigabyte, MSI și TUL așteaptă cu toții ca livrarile din luna aprilie scada cu pana la 40%.

Companiile spun că mulți dintre clienții lor mari, cum ar fi distribuitorii și fermele miniere, au suspendat sau tăiat comenzile lor de plăci grafice.

Totul pare a fi o combinație între o încetinire generală a pieței de criptografie globala și o tendință crescătoare a companiilor care au suspendat achizițiile de plăci grafice din cauza lansarii ASIC-urilor Bitmain în al treilea trimestru al acestui an. Acestea sunt ASIC-uri special concepute pentru a concurca cu Ethereum și Monero.

Dezvoltatorii ambelor monede virtuale au vorbit despre dorința lor de a nu lasa moneda in mâinile lui Bitmain, după ce compania chineză a obținut aproape 50% din puterea de tip hashing a Bitcoin și, prin urmare, mai multă putere asupra prețului său decât oricare alta singura entitate / organizație. Va fi interesant să vedem dacă programele devin capabile să-și păstreze intacte protecția anti-ASIC odată cu apariția noilor ASIC-uri AntMiner.


Dezvoltatorii Ethereum, în special, au publicat propunerea lor de a se îndepărta de potențialul înțeles al ASIC-urilor miniere și al unităților de procesare grafică (GPU), odată cu tranziția spre un model de consens, mai degrabă decât o dovadă a muncii. Modelul lor hibrid va reduce recompensele potențiale pentru mineri de la 3 ETH la doar 0,6 ETH per bloc. Acesta este o reducere masiva de 80%.

Consumul excesiv de energie afecteaza direct accesul egal la resurse hardware, centralizarea bazinelor miniere și o piață emergentă a ASIC-urilo, ceea ce ofer o motivație distinctă pentru a face tranziția cât mai curând posibil”.

Dar vestea bună pentru gameri este că asta inseamna ca există o mulțime de placi grafice noi și proaspăt produse în fabricile și aflate depozitele producătorilor, fără ca nimeni să le cumpere.

DigiTimes sugerează că atât producătorii de placi grafice, cât și distribuitorii de produse vor fi “forțați să reducă prețurile pentru promoțiile de vânzări” pentru a face față scaderii vanzarilor pana la jumătate.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA