Prima soluție comerciala NFV multi-vendor din lume lansata in Japonia

Now Reading
Prima soluție comerciala NFV multi-vendor din lume lansata in Japonia


Bazată pe platforma deschisă NFV a Ericsson, NTT DOCOMO – cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia – a lansat prima soluție comercială și multi-vendor din lume dedicată virtualizării funcțiilor de rețea (NFV).

Platforma Ericsson furnizează capacități de interoperabilitate și conectivitate pentru orice funcție virtualizată de rețea a operatorilor și SDN-urile acestora. Cu o arhitectură deschisă, soluția include o platformă de virtualizare – OpenStack-based Ericsson Cloud Execution Environment – și un orchestrator NFV – Ericsson Cloud Manager. În plus, Ericsson a furnizat și un sistem de integrare și servicii de suport, iar soluția permite implementarea unui Evolved Packet Core (EPC) virtual și multi-vendor.

Platforma deschisă NFV a Ericsson poate rula orice funcții ale rețelei și oferă performanță superioară, grad ridicat de încredere și operare, dar și capabilități avansate de mentenanță. Noul mediu virtualizat permite operatorului NTT DOCOMO să-și accelereze livrarea de noi servicii cu ajutorul unei rețele stabile și interoperabile.

„NT DOCOMO a demonstrat din nou că este lider în tehnologie la nivel mondial prin lansarea unui NFV multi-vendor,” a declarat Seizo Onoe, Executive Vice President și Chief Technology Officer la NTT DOCOMO. „Suntem extrem de încântați de acest progres și de posibilitatea de a oferi servicii îmbunătățite bazate pe o arhitectură standardizată pentru viitor.”

PUBLICITATE

Ericsson (1)

„Ca partener al NTT DOCOMO, este o mândrie pentru Ericsson să fie implicată în această lansare istorică, care va avea un impact semnificativ pentru întreaga industrie,” a menționat Anders Lindblad, Senior Vice President și Head of Business Unit Cloud & IP la Ericsson. „Credem că experiența noastră comună în ceea ce privește platformele deschise pentru arhitecturile de rețea NFV (OPNFV) vor contribui decisiv la standardizarea rețelelor și interoperabilitatea acestora la nivel global. Vom continua să furnizăm operațiuni eficiente din punct de vedere al costurilor și administrarea flexibilă și dinamică a resurselor rețelelor.”

Datorită parteneriatul solid dintre NTT DOCOMO și Ericsson, companiile colaborează pentru standardizarea și interoperabilitatea la nivel global în ceea ce privește OPNFV, ETSI NFV și 3GPP.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA