Primul autobuz autonom din Norvegia va fi operabil din vara

Now Reading
Primul autobuz autonom din Norvegia va fi operabil din vara


Primul autobuz autonom din Norvegia, care nu arata ca cel prezentat mai sus, care a fost testat public în California nu cu mult timp în urmă, este aproape gata să circule pe străzile din aceasta tara și a primit aprobarea ministerului de transport al țării.

Autobuzul autonom va transporta pasageri de la Stavanger la complexul de birouri Forus din Sadnes, o călătorie relativ scurtă, de aproximativ 15 minute, care în mod obișnuit are nevoie de un autobuz condus de un sofer. Ruta scurtă duce autobuzul pe drumurile publice populate, ceea ce înseamnă că va trebui să navigheze alături de șoferii umani și să se ocupe de multe dintre aceleași obstacole, cum ar fi pietonii, animalele și alte elemente de pe șosea. Probabil, autobuzul va face și opriri de-a lungul drumului.

Legea norvegiană solicita în continuare un mecanism de siguranță pentru oameni, însă acest rol va fi ocupat de angajații companiei de transport din apropiere Kolumbus. Angajatul Kolumbus nu se va angaja activ în conducerea autobuzului, dar va supraveghea pericolele și va aplica frânele după cum consideră necesar. Autobuzul va începe să facă curse din luna iunie, acest experiment va dura pe termen nelimitat, deoarece nu este un test, ci o lansare comercială deplină a primului traseu autonom al țării. Nu există încă informatii dacă vor fi anunțate mai multe rute, deoarece acest lucru depinde cel mai probabil de cât de bine merge acest experiment.

Acesta nu este primul autobuz autonom din lume, dar este primul pas ca tehnologia de auto-conducere sa fie adoptată pe scară largă în Norvegia. În cazul în care acest experiment pe termen indefinit merge bine, ar putea însemna că țara va fi pe o cale de a permite conducerea complet autonomă fără un șofer de siguranță, auto-conducerea vehiculelor devenind o viziune mai obișnuită.


Ministrul transporturilor din Norvegia, Ketil Solvik-Olsen, a declarat presei locale ca este de parere că utilizarea autovehiculelor autonome va deveni “naturală” în viitorul apropiat. Declarația lui Solvik-Olsen intareste sentimentul care a dat naștere tendinței de auto-conducere, și anume că transportul ușor și ieftin în orice loc ar trebui să fie disponibil pentru toată lumea, iar autoturismele complet autonome vor folosi probabil căi de acces mai sigure și mai ușor de navigat.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA