Produsele Kaspersky in centrul unui scandal in SUA

Now Reading
Produsele Kaspersky in centrul unui scandal in SUA


Produsele de securitate ale companiei rusesti Kaspersky se afla in mijlocul unui scandal de proportii in Statele Unite, acolo unde autoritatile au dispus interzicerea folosirii lui.

Masura a fost dispusa de Homeland Security (Departamentul de securitate interna al SUA) care a solicitat tuturor agentilor sai sa identifice toate dispozitivele din institutiile statutului ce folosesc produse de securitate ale Kaspersky si sa dezinstaleze aceste produse.

Motivul pentru luarea unei masuri radicale este legat de celebrul scandal al amestecului autoritatilor rusesti in alegerile din SUA si spionajul electronic. Americanii sustin ca “Departamentul este ingrijorat pentru legaturile dintre anumiti oficiali Kaspersky si serviciile rusesti de informatii si solicitarile, potrivit legii rusesti, care permit serviciilor rusesti de informatii sa ceara asistenta de la Kaspersky si sa intercepteze comunicatiile care tranziteaza retelele rusesti”.

De partea cealalta cei de la Kaspersky sustin ca nu au nici o legatura cu guvernul rus si ca vor refuza orice solicitare din partea autoritatilor ruse cu privire la activitati legate de obtinerea de informatii de la institutiile americane.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA