Protocolul WPA3 va imbunatati securitatea routerelor Wi-Fi

Now Reading
Protocolul WPA3 va imbunatati securitatea routerelor Wi-Fi


Wi-Fi Alliance, un grup alcatuit din companii responsabile pentru certificarea produselor ca fiind capabile să transmită date prin Wi-Fi, lucrează la WPA3, un nou protocol wireless proiectat să înlocuiască protocolul WPA2 existent și să sporească securitatea.

Vestea este una importanta, deoarece protocolul de criptare WPA2, care protejează routerele Wi-Fi și dispozitivele conectate împotriva intruziunilor, a fost spart în octombrie anul trecut. Și în timp ce acest lucru i-a lăsat pe mulți detinatori de routere sau dispozitive cu Android vulnerabili la atacuri, companii precum Google, Microsoft sau Apple au trimis patch-uri de securitate doar recent.

Sperăm că aceasta este ultima eroare majoră de securitate wireless pe care o vedem pentru o perioadă lungă de timp (WPA2 are acum aproximativ 14 ani). Pentru a asigura o securitate sporită, Wi-Fi Alliance construiește patru caracteristici majore în WPA3:

– Protecții robuste chiar și atunci când utilizatorii aleg parole care nu corespund recomandărilor tipice de complexitate.
– Un proces simplificat de configurare a securității pentru dispozitivele cu interfață limitată sau fără afișare.
– Consolidarea confidențialității utilizatorilor în rețele deschise prin criptarea individualizată a datelor.
– O suită de securitate de 192 de biți, aliniată la Suita CNSA de la Comitetul pentru sisteme naționale de securitate, ce va proteja în continuare rețelele Wi-Fi cu cerințe de securitate mai ridicate, cum ar fi cele utilizate în sectoarele guvernamentale, de apărare și industriale.

PUBLICITATE

Dacă cumpărați un nou router sau alt echipament de rețea în cursul acestui an, veți dori să aveți grijă ca acestea sa fie certificate WPA3. Din pacate hardware-ul dvs. existent nu poate primi actualizări de firmware WPA3 din cauza cerinței de certificare, dar acest lucru va depinde în mare măsură de faptul dacă producătorii vor să depună eforturi pentru a asigura dispozitivele pe care le-au vândut deja.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA