Qualcomm da in judecata Apple pentru a bloca productia de iPhone

Now Reading
Qualcomm da in judecata Apple pentru a bloca productia de iPhone


Qualcomm a depus o cerere in instanta în China solicitând interzicerea creării și vânzării de telefoane iPhone în aceasta țară.

In cererea de chemare in judecata, Qualcomm susține încălcarea unor brevete de inventie și solicită despagubiri. Acesta este un nou episod din lungul razboi dintre cei doi giganti din lumea tehnologiei. Disputele au început în ianuarie cand cei de la Qualcomm au sustinut ca Apple trebuie să plătească taxe de licențiere.

“Apple utilizează tehnologii inventate de Qualcomm fără să le plătească”, a declarat celor de la Bloomberg purtătoarea de cuvânt a celor de la Qualcomm, Christine Trimble.

Apple a început lupta legală la începutul anului 2017 printr-un proces de 1 miliard de dolari, în care susține că Qualcomm a solicitat drepturi de autor “pentru tehnologiile cu care nu are nici o legatura”, potrivit CNBC. Qualcomm a raspuns apoi printr-un proces propriu in luna aprilie, Apple începand ulterior să rețină plățile către producătorii de iPhone. Actiunile celor de la Apple au afectat atat de mult producătorul de chipuri, încât a trebuit să scadă cu aproximativ jumătate de miliard de dolari estimările trimestrului al treilea din 2017.


În luna iulie, Qualcomm a escaladat litigiul depunând o plângere la Comisia Internațională pentru Comerț din SUA, solicitând să interzică importul iPhone-urilor “ilegale” în America. O lună mai târziu, ITC a început o ancheta pentru a vedea de la ce a pronit lupta pentru brevete.

Cele mai recente procese depuse de Qualcomm la Beijing se referă la trei brevete esențiale non-standard. Acestea au fost depuse pe 29 septembrie și încă nu au fost făcute publice, potrivit celor de la Bloomberg.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA