• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
duminică, 14 august, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Citește

Războiul din Ucraina și industria IT: poveștile membrilor echipei Sigma Software [Exclusiv]

Bogdan Chirea de Bogdan Chirea
22/03/2022
in Featured, Stiri
147 10
0
Acasa Stiri
485
SHARES
1.6k
VIZUALIZARI
Share on FacebookShare on Twitter

Pe 24 februarie, la ora 5 dimineața, ucrainenii au fost treziți de sunetele oribile ale exploziilor și ale alarmelor de raid aerian. În acea zi, forțele armate ale Federației Ruse au invadat Ucraina și au schimbat viața oamenilor din Ucraina pentru totdeauna. O lume întreagă a rămas șocată că un război ar mai putea avea loc în 2022 iar imaginile transmise din acea țară ne-au îngrozit și speriat. Toată lumea a scris despre cum au sărit hackerii în războiul cibernetic cu Rusia, dar cum se vede povestea pentru industria IT din Ucraina ?

Denys Smyrnov lucrează la Sigma Software, una din cele mai importante companii din industria IT din Ucraina. Primul lucru pe care mi l-a spus a fost să îmi mărturisească cât de recunoscător sunt el și poporul lui pentru modul cum România și poporul nostru au sărit în ajutorul refugiaților care fug din calea războiului din țara lui.

Denys, mi-a povestit că lucrează într-o companie care este una dintre cele mai de succes firme din industria IT din Ucraina. În compania la care lucrează există peste 2000 de angajați, majoritatea fiind localizați în orașul Harkov, care este și acum puternic bombardat de trupele ruse. Denys mi-a spus că 90% dintre lucrătorii companiei Sigma Software au fost mutați în partea de vest a Ucrainei și în străinătate.

Dar cum au reacționat cei de la Sigma Software în fața amenințării armatei ruse trimisă sa le invadeze țara de președintele rus Vladimir Putin ?

Prioritatea principală a Sigma Software Group din prima zi de război a fost siguranța oamenilor săi. În conformitate cu Planul nostru de continuitate a afacerii, am început evacuarea specialiștilor noștri și a familiilor acestora din Harkov și alte orașe în partea de vest a Ucrainei și în străinătate. Astăzi, în ciuda situației dificile, peste 90% din echipa noastră de 2000 de angajați continuă să lucreze și să ofere clienților noștri servicii de calitate premium, făcând clienții noștri mândri că lucrează cu noi.

Dar chiar și în situația în care mulți dintre noi au fost nevoiți să-și părăsească casele și să se adapteze rapid la noua normalitate (din nou!), găsim căi și resurse pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor. Astfel, peste 320.000 de dolari au fost donați de către angajații noștri și transferați către forțele armate ale Ucrainei. Mulți dintre specialiștii noștri au început să asiste organizații de voluntari, unii s-au alăturat armatei și forțelor de apărare teritoriale, alții livrează singuri alimente și medicamente.

spune Denys

Am văzut cu toții clipele dramatice și condițiile în care trăiesc de aproape o lună cetățenii din Ucraina. Milioane de oameni au reușit să fugă din țară și să treacă granița în țările vecine: Moldova, România și Polonia au primit valuri de refugiați. Dar, mare parte din cetățeni au rămas încă în Ucraina, bărbații neputând însă să părăsească această țară.

Iată câteva povești ale membrilor familiei Sigma Software, unul din cele mai importante nume din industria IT din Ucraina, care s-au confruntat cu agresiuni nejustificate și neprovocate și au îndurat orice ar fi.

industria it Ucraina

Scăpând de bombardamente

Pentru Maria, un lider de echipă din departamentul de recrutare din Harkov, care este al doilea oraș ca mărime din Ucraina, dimineața de 24 februarie a început destul de devreme. „Am fost bolnavă și nu am putut dormi din cauza tusei. Așa că m-am ridicat din pat să-mi iau medicamentele. Era ora 5 și jumătate. Nu am auzit nimic, doar am văzut o mulțime de oameni înghesuindu-se pe străzi. Totuși, nu i-am acordat prea multă atenție. Deoarece nu am reușit să dorm din nou, am activat notificările pe mobil și mi-am deschis laptopul pentru a lucra. Și atunci am aflat.”

Maria și familia ei au stat la Harkov aproape o săptămână. „În prima zi a invaziei am încercat să ne ascundem într-o stație de metrou, dar să stăm acolo mult timp a fost foarte greu, mai ales cu un copil, care a împlinit șase ani în urmă cu doar câteva zile. Așa că am ajuns să ne ascundem pe coridorul apartamentului nostru”, spune Maria.

Maria s-a întors luni la muncă, pe atunci ea și familia ei încă nu plănuiau să părăsească orașul. Totul s-a schimbat când au început bombardamentele serioase și loviturile aeriene. Marți, Maria era deja sigură că trebuie să părăsească Harkovul. Ea spune că a fost o decizie dificilă și înfricoșătoare. „Colegii mei, care au fost evacuați mai devreme, m-au susținut cu poveștile lor, așa că mi-am înscris familia pe următoarea listă de evacuare de la Sigma Software. Am decolat pe 2 martie.”

În loc de frică tot mai mare, ea simțea certitudinea referitoare la ceea ce îi aștepta pe ea și membrii familiei ei. Totul a fost organizat: autobuzul, drumul cel mai sigur posibil, cazarea de 5 zile într-un hotel din Liov cu mâncare (toate plătite de companie), cazarea ulterioară în complexul de odihnă pentru o lună întreagă împreună cu locurile de muncă și suportul tehnologic. „Tot timpul, compania a comunicat constant situațiile, a împărtășit vești bune, a trimis sfaturi utile etc. Fiind închisă în apartamentul tău sau într-o ascunzătoare, este atât de important să ai această legătură, să te simți îngrijită și ajutată”, își amintește ea.

Fără sprijinul celor dragi și al companiei, probabil că nu as fi putut scăpa.

industria it Ucraina

Caleidoscopul evenimentelor și sentimentelor terifiante

Până de curând, Sophia, HR Manager la Sigma Software, locuia în Harkov. În zorii zilei de 24 februarie, s-a trezit din zgomotele bombardamentelor și i-a spus mamei ei, care locuia cu Sophia și fiul ei: „Mamă, războiul a început, trebuie să plecăm”.

Mai ușor de zis decât de făcut. Nu avea nicio idee cum pot face asta fără mașină și într-o astfel de situație. „Totul a fost ca un caleidoscop de evenimente și sentimente terifiante. Printr-o fericită întâmplare, am reușit să părăsim orașul în aceeași dimineață cu familia surorii mele și să stăm cu ei o vreme într-un loc nou.”

Cu toate acestea, în aproximativ o săptămână, au fost nevoiți să se mute mai departe și s-au îndreptat spre Dnipro (un oraș din partea centrală a Ucrainei) cu un autobuz. Au sosit seara târziu, în timpul staționării, și au petrecut noaptea într-un hotel din apropiere. „În acel moment, stresul și tensiunea nervoasă și-au pus amprenta asupra mea. Abia mă gândeam, nu mi-am amintit nicio informație despre acțiunile într-o astfel de situație, deși chiar le aveam, din moment ce eram în echipa care organiza evacuarea. Și m-am simțit vinovată că nu mi-am făcut treaba”, spune Sophia.

Complet disperată, și-a sunat șeful echipei, care a reușit să o calmeze pe Sophia, s-a asigurat că toate sarcinile ei vor fi acoperite de alți oameni până când va fi gata să se întoarcă la muncă și a instruit-o cu privire la pașii următori. Apoi a luat legătura cu șeful biroului Sigma Software din Dnipro, care i-a dat și mai multă încredere Sophiei. „Chiar a doua zi am avut tot ce aveam nevoie, datorită ajutorului colegilor mei minunați: un apartament în care să stau (fără taxe!), un loc de muncă și toată atenția posibilă.”

Acum Sophia este în Liov. Când a fost pus la dispozișie un autobuz de evacuare de către cei de la Sigma Software din Dnipro, ea s-a alăturat celor 32 de colegi, care au fost forțați și ei să-și părăsească locuințele. De data aceasta, însă, Sophia s-a simțit mult mai bine: „Știam că compania va avea grijă de mine și de familia mea”.

industria it Ucraina

Găsirea de găzduire pentru 800 de persoane într-o săptămână

Kate este din Herson, dar în ultimii cinci a locuit la Kiev. Ea este managerul senior de evenimente la Sigma Software. Ea obișnuia să promoveze brandul companiei la evenimente ucrainene și globale.

„Într-un fel, povestea mea poate să nu pară la fel de dramatică precum poveștile colegilor mei, care au fost nevoiți să scape sub bombardamente. Cu toate acestea, adâncul războiului lasă aceleași cicatrici asupra fiecăruia dintre noi – forțați să-și părăsească casele și să asistăm cum țara lor suferă din cauza invaziei”, spune ea.

Kate a decis să părăsească Ucraina cu două zile înainte de începerea războiului. Pe 22 februarie, împreună cu familia ei a luat un zbor spre Tbilisi, Georgia, fără să știe câte zile sau săptămâni ar trebui să petreacă acolo. „A fost în dimineața zilei de 24 februarie când mi-am dat seama că am făcut ceea ce trebuie să-mi conving rudele. Cel puțin acum ne consideram într-un loc sigur. Cu toate acestea, nu a durat mult. Poporul georgian a arătat mult sprijin Ucrainei, adunându-se pentru proteste în masă împotriva agresiunii ruse. Din cauza acestor tulburări, nici acolo nu mai eram în siguranță, așa că am ajuns în Bulgaria”, își amintește Kate.

Încă din prima zi s-a alăturat echipei de voluntari din cadrul companiei pentru a-și ajuta colegii să evacueze și să părăsească zonele de luptă. „A fost un fel de salvare pentru mine – de la gânduri și sentimente grele. Știam că ar trebui să-i ajut pe alții, din moment ce eram în siguranță, în timp ce ei sufereau de lucruri care le puneau viața în pericol și de frică.”

Kate s-a alăturat și a coordonat echipa care căuta cazare temporară pentru oamenii, care se aflau pe drum, fiind evacuați din Harkov, Kiev, Dnipro și alte orașe, unde compania are birouri. Au organizat o linie fierbinte care funcționa 24/7. „Patru dintre colegii mei erau disponibili telefonic la orice oră din zi sau din noapte. O echipa de 10 persoane a fost angajată simultan in cautarea unui sejur de 1-2 nopti. Sarcina mea a fost să coordonez munca echipei și interacțiunea acesteia cu oamenii. În doar o săptămână am reușit să găsim ședere pentru 800 de colegi și animalele lor de companie – aproximativ 120 de pisici, câini, hamsteri și alte animale”, spune Kate.

Astăzi, Kate simte acum tristețe și durere pentru țara ei, dar și mândrie și entuziasm față de colegii ei, care și-au unit eforturile și au făcut lucruri imposibile să se ajute și să se sprijine reciproc.

Sigma Software oferă servicii IT și consultanță întreprinderilor, producătorilor de produse software și startup-urilor. Fiind o companie suedeză-ucraineană, care activează de 20 de ani în industria IT din Ucraina, a ajutat mărcile globale să-și rezolve nevoile de afaceri mai rapid și mai eficient, iar startup-urile să transforme ideile în produse lider pe piață. Astăzi, peste 2.000 de specialiști lucrează în peste 20 de birouri din Melbourne până în L.A. cu peste 300 de clienți din întreaga lume, cum ar fi Volvo, AT&T, Scandinavian Airlines, Verizon Media și mulți alții.

Sigma Software Group nu este o altă companie de outsourcing, ea constă din diferite elemente ale ecosistemului tehnologic. Compania are 5 centre interne de cercetare și dezvoltare și conduce propriul incubator numit Sigma Software Labs, care este folosit ca platformă de aprovizionare pentru inovații. Compania are propria sa aripă de investiții. Sigma Software Labs împreună cu Inspirium, un VC internațional în stadiu incipient și un nou fond fondat de 15 milioane USD, SID Venture Partners, au investit în peste 20 de startup-uri promițătoare din Ucraina și din străinătate. Împreună cu partenerii săi, Sigma Software a creat și dezvoltat peste 20 de produse inovatoare în deep tech, AdTech, securitate cibernetică, ML/AI, AR/VR și așa mai departe. Un alt element important în cadrul companiei este Sigma Software University, care a fost creată pentru schimbul de cunoștințe și dezvoltarea comunității IT în Ucraina.

Ca dovadă a leadership-ului în industria IT, timp de șase ani la rând, Sigma Software a fost inclusă în Top 100 World’s Outsourcing de către IAOP, iar în 2021 compania a fost clasată printre primii 5 cei mai buni angajatori IT din Ucraina.

In ciuda provocărilor enorme, compania spune că are în continuare locuri disponibile, inclusiv pentru specialiștii IT din România care ar fi interesați de un job de tip remote. Compania a și postat un anunț pe pagina de Facebook, spunând că are în prezent peste posturi disponibile pe pagina de cariere.

Etichete: companiieconomierazboirusiasigma softwareucraina

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • De ce nu funcționează metoda de a le face pe plac oamenilor

  • 4 motive surprinzătoare pentru care ești singur și cum să rezolvi asta

  • Recomandare carte: Arta de a trăi simplu


  • Tot ce trebuie să ştii înainte să ajungi la Summer Well 2022

  • Ultima ediție ArtSafari se încheie cu un număr record de vizitatori

  • Mixerul audio ATEN MicLIVE se folosește de inteligență artificială pentru a creea podcasturi de calitate


  • Albumul Renaissance al lui Beyoncé se află în fruntea topurilor globale

  • Olivia Rodrigo începe să lucreze la noul său album

  • Kylie Minogue va lucra la un nou album în 2023


Articolul anterior

VIVO lansează smartphone-ul V23 5G în Europa

Articolul urmator

Oracle anunță lansarea limbajului de programare Java 18

Articolul urmator
java 18

Oracle anunță lansarea limbajului de programare Java 18

Articole recente

Xiaomi MIX Fold 2, un nou telefon pliabil al companiei disponibil în China

12/08/2022

Galaxy Buds 2 Pro de la Samsung oferă îmbunătățiri pe partea de sunet

12/08/2022

Samsung Galaxy Watch 5 pare o evoluție ci nu o revoluție

12/08/2022
In curs de redare

Recenzie video Poco F4 5G – Cât de performant este un midrange ?

Recenzie video Poco F4 5G – Cât de performant este un midrange ?

Video
urmăriți galaxy unpacked

Samsung Galaxy Unpacked – cum urmăriți evenimentul de lansare

Video

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    32265 shares
    Share 12906 Tweet 8066
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    9030 shares
    Share 3613 Tweet 2257
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2561 shares
    Share 1025 Tweet 640
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    2193 shares
    Share 877 Tweet 548
  • Cum rearanjezi lista de canale pe Samsung smart tv

    611 shares
    Share 244 Tweet 153

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv smartwatch sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Ads ad-300x250
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh
Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock