Xiaomi a lansat cu câteva zile în urmă noua sa serie de telefoane din gama midrange Redmi Note 12, o adevărată familie dacă ar fi să ne uităm la numărul de modele disponibile și gama de prețuri. Am scris despre caracteristicile fiecăruia în articolul despre evenimentul de lansare la care am avut bucuria să particip.
Am avut la dispozitie ceva timp să butonez două modele din serie, modelul standard Redmi Note 12 și versiunea de top, Redmi Note 12 Pro+ 5G, un fel de vârf de gamă din serie.
Am ales termenul de vârf de gamă pentru că avem pe acest model specificații de vârfuri de gamă sau pe care modele la prețuri duble nu le au.
De ceva vreme îmi place să am și opinii diferite de ale mele atunci când testez câte un telefon și am cerut rudelor sau colegilor să ia telefonul în mână și să-l butoneze și să îmi spună ce cred despre telefon. În acest articol veți regăsi trimiteri și la părerile altor persoane, care se adaugă la opinia generală despre Redmi Note 12 Pro+ 5G.
În această recenzie am ales să vorbesc pe larg despre design, performanțe hardware, camere foto, software și baterie.
O recenzie video va fi și ea disponibilă în curând. Puteți naviga prin recenzie selectând din categoriile din listă.
Trecând la partea ecranului, Redmi Note 12 Pro+ 5G are același ecran AMOLED de 6,67 inci cu rezoluție FHD+ și reîmprospătare la 120 Hz ca modelul de anul trecut. Xiaomi a adăugat pe fișa de descriere a specificațiilor termenul FLOW AMOLED.
Diferența cheie față de modelul anterior, este că rama de jos este mai subțire și asta se datorează utilizării unui panou OLED flexibil. Culorile sunt vibrante iar MIUI are o mulțime de setări de personalizare în acest domeniu.

Ecranul lui Redmi Note 12 Pro+ 5G este un panou foarte bun ce oferă HDR10+. Există un strat de Gorilla Glass 5 peste ecran, iar părțile plate îl fac o alegere bună pentru jocuri și videoclipuri în flux.
O nouă adăugare în acest an este rata de reîmprospătare dinamică a dispozitivului, ecranul comutând între 30Hz, 60Hz, 90Hz și 120Hz în funcție de conținut. De reținut este că rata de reîmprospătare a ecranului de 120 de Hz nu este activată implicit, acest lucru este la îndemână pentru economisirea bateriei.


Dar, dacă ai cumva probleme sau ți se pare că telefonul nu poate schimba ratele de reîmprospătare din mers fără să aibă nevoie de timp poți schimba manual reîmprospătarea la 120 Hz — puteți alege între 60 și 120 Hz.