Xiaomi a lansat cu câteva zile în urmă noua sa serie de telefoane din gama midrange Redmi Note 12, o adevărată familie dacă ar fi să ne uităm la numărul de modele disponibile și gama de prețuri. Am scris despre caracteristicile fiecăruia în articolul despre evenimentul de lansare la care am avut bucuria să particip.
Am avut la dispozitie ceva timp să butonez două modele din serie, modelul standard Redmi Note 12 și versiunea de top, Redmi Note 12 Pro+ 5G, un fel de vârf de gamă din serie.
Am ales termenul de vârf de gamă pentru că avem pe acest model specificații de vârfuri de gamă sau pe care modele la prețuri duble nu le au.
De ceva vreme îmi place să am și opinii diferite de ale mele atunci când testez câte un telefon și am cerut rudelor sau colegilor să ia telefonul în mână și să-l butoneze și să îmi spună ce cred despre telefon. În acest articol veți regăsi trimiteri și la părerile altor persoane, care se adaugă la opinia generală despre Redmi Note 12 Pro+ 5G.
În această recenzie am ales să vorbesc pe larg despre design, performanțe hardware, camere foto, software și baterie.
O recenzie video va fi și ea disponibilă în curând. Puteți naviga prin recenzie selectând din categoriile din listă.
Redmi Note 12 Pro+ 5G (și modelul 4G) este alimentat de chipsetul de 6nm Dimensity 1080 de la MediaTek. Denumirea poate fi diferită de Dimensity 920, dar cele două platforme sunt identice – diferența cheie este că Dimensity 1080 poate facilita un modul de cameră de 200MP. În afară de asta, nu veți găsi nicio modificare sau diferență.
Asta înseamnă că veți găsi aceleași două nuclee Cortex A78 la 2,50 GHz și șase nuclee Cortex A55 la 2,0 GHz și un Mali-G68 cu patru nuclee. Redmi Note 12 Pro+ 5G este fiabil în utilizarea zilnică, ba chiar este destul de fluid. Navigarea s-a simțit rapidă, fără bug-uri sau întârzieri, chiar și când vorbim de animații. Xiaomi folosește același modul de stocare UFS 2.2, dar trece la 256 GB spațiu de stocare pentru modelul cu 5G, versiunea standard având și 128 de GB. Pe partea de RAM modelul 5G are 8GB iar versiunea de 128 de GB de pe modelul standard are 6GB.
Revenind, nu am avut momente de blocare sau încetiniri când am folosit Redmi Note 12 Pro+ ceea ce este bine pentru jocurile ocazionale.
Dacă sunteți pasionat de cifre și statistici hardware în testul 3DMARK, telefonul a obținut 2277 de puncte Vulkan la testarea Wild Life. Rezultatul nu te dă spate dacă în context rezultatul plasează modelul pe locul 95 sub Huawei Honor 70 Pro+ și fratele mai mare Xiaomi 12 sau iPhone 12 Pro Max. Telefonul depășește Motorola Edge 30 Pro, Galaxy S22 Ultra, iPhone 12 sau Huawei Mate 40 Pro+
Ați sesizat că telefonul depășește modele precum iPhone 12 ? Poate că asta spune ceva.
Testul Geekbench 6 a oferit 963 de puncte Single-Core și 2424 Multicore pentru Redmi Note 12 Pro+ 5G. Cel mai mare scor la această categorie este de 1870 de puncte ceea ce plasează telefonul sub One Plus 7t și puțin peste Mi 11 Lite. În topul multi core, cel mai mare scor a fost 5139 de puncte plasând telefonul sub Xiaomi MI 11 Lite și chiar Poco X30 Pro.
Trecând peste cifre și comparații, experiența de gaming a fost fluidă, fără întreruperi și fără încălzirea exagerată a dispozitivului. Puteți ă vă folosiți de aplicații de editare video pe telefon iar timpul de procesare este decent.
