• Acasa
  • Arhiva
  • Contact
  • Despre
  • Publicitate
  • Abonare newsletter
  • TV Online
  • Speedtest
marți, 24 mai, 2022
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
  • Știri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
  • Articole
  • PROGRAME
  • Media
Fara rezultate
Toate rezultatele
IT MANIA
Fara rezultate
Toate rezultatele
Acasa Articole Reviews

Review laptop Allview Allbook I – bun pentru office multitasking

Bogdan Chirea de Bogdan Chirea
22/04/2021
in Gadgets, Reviews
Timp de citire: 10 min de citit
179 2
A A
0

OFERTE Allbook I

  • eMag
    RON 2199 vezi
  • evomag
    RON 2399 vezi
  • Cel.ro
    RON 2359 vezi

Desi laptopul e instrumentul cu care lucrez zilnic si am cam folosit diverse modele in ultimii ani, nu m-am gandit niciodata sa fac o recenzie pentru un astfel de produs. Cei de la Allview mi-au propus insa sa butonez in ultimele saptamani modelul Allbook I, un produs lansat la inceputul acestui an pe piata din Romania, pentru care am ajuns acum sa scriu și acest review.

Compania are la activ cateva produse din aceasta gama lansate pe piata dar Allbook I se remarca prin simplul fapt ca beneficiaza de configuratii care il fac un produs foarte atractiv, fiind primul astfel de dispozitiv lansat sub marca romaneasca pe care l-am folosit si de care am ramas placut surprins.

Allbook I m-a surprins pentru ca vine cu un SSD de 256 de GB, 8 GB DDR4 si un procesor Intel I3 din a 10-a generatie. La o prima vedere acestea sunt configuratii pentru un laptop in general mai performant ce poate fi folosit pentru procese putin mai avansate decat simpla navigare pe internet sau editarea de documente.

Treceti pe lista si faptul ca produsul vine cu licenta Windows 10 (in cazul produsului testat este vorba de Windows 10 Home pe 64 de biti) si avem deja un pachet complet care nu are cum sa nu te atraga.

Review Allview Allbook I – dimensiuni

Articolul continua duparecomandari

Visual Fan lansează conceptul Allview ERA Health în cadrul MWC Barcelona 2022

Intel susține că cipurile sale ultraportabile de a 12-a generație reprezintă un mare pas înainte

Acer prezintă noi versiuni pentru laptopurile Swift 5 și modelul mai ieftin 3

Review Allview Soul X8 Pro, midrange cu sistem de 5 camere

Fiind un produs ce intra in categoria mobilitate, sa spunem ca pe partea de greutate avem aproximativ 2 kilograme (1,9), nefiind chiar voluminos, deci poate fi carat cu usurinta fara sa para inconfortabil.

In ceea ce priveste dimensiunile avem 359x242x19.6 mm si cand vine vorba de ecran acesta are 15.6 inchi. Rezolutia lui este 1920 X 1080p de tip Full HD de tip IPS, formatul fiind 16:9. Cu o rata de refresh de 60 de HZ si o luminozitate de 200 de nits performantele la acest capitol pot fi apreciate la o folosire in interior si mai putin afara, in expunerea directa a luminii soarelui. Spre comparatie, ecranul lui iPhone 12 are 600 de nits dar ar putea fi capabil sa ofere un maxim de 1200 de nits. Insa Allbook I ofera niste culori vii si placute, unghiurile de vizualizare sunt bune functia anti-glare fiind de ajutor daca lucrezi intr-un birou cu lumina aprinsa care bate spre ecran.

Spuneam ceva mai sus ca datorita specificatiilor am putea spune ca produsul e mai capabil de sarcini avansate decat alte produse prezentate drept ideale pentru office. In cazul de fata, la momentul lansarii, produsul a fost prezentat de companie drept ideal pentru utilizatorii casnici. Totusi el este capabill si de multitasking fara sa va faceti griji ca acesta se va bloca.

Review Allview Allbook I – performante hardware

Pentru mine un produs performant este cel care este capabil de o procesare rezonabila a unor clipuri video. In cazul de fata nu am putut sa testez in acest mod produsul dar mi-am indreptat atentia catre alte teste de performanta. Inainte sa va spun despre aceste teste sa precizez ca Allbook I are o placa integrata de tip Intel® UHD Graphics for 10th Gen Intel® Processors. Altfel spus sa nu va asteptati la acest latpop sa faca mai mult decat poate duce, el nu este un produs de gaming pentru jocuri ce va solicita resurse importante. Dar chiar si asa, el s-a descurcat decent cu titluri de gaming disponibile in Windows Store. Eu am testat un Forza Street si pot spune ca am fost multumit de experienta de gaming.

Review Allview Allbook I

Pentru a evita supraincalzirea componentelor, Allbook I are pe spatele sau un sistem de 4 fante de aerisire ce in teorie ar trebui sa ajute foarte mult daca folositi laptopul pentru sarcini mai avansate ce solicita resurse importante. Ele sunt asezate in linie dreapta iar pentru ca laptopul sa nu stea efectiv lipit de suprafete, acesta este prevazut cu patru picioruse de cauciuc.

Acum, sa spunem ca am facut un test de performanta si pentru asta am folosit utilitarul gratuit UserBenchMark. Rezultatele arata ca produsul a obtinut un scor peste ateptari in comparatie cu alte produse similare testate. Allbook I este laudat pe partea de procesor, acesta fiind totusi capabil sa sustina rularea de jocuri 3D. Insa, datorita componentei grafice, adica placa video integrata, Allbook I este capabil sa redea doar jocuri 3D de baza, fiind capabil pentru multi tasking general in conditii bune. Pentru ca avem stocare SSD, este destul de clar ca acest lucru va aduce un scor bun pe partea de Boot drive, programele raspunzand mai rapid.

Memoria RAM instalata este mai mult decat suficienta pentru a rula orice versiune de Windows si este suficienta pentru vasta majoritate a jocurilor, dar sa nu va asteptati sa puteti incerca titluri ce va solicita frame rate-uri ridicate. Totodata 8GB sunt suficienti pentru system cache si rularea de fisiere, ceea ce rezulta intr-un sistem de operare responsiv.

Concluzia generala a testului UserBenchMark este ca Allbook I este bun drept produs Desktop, si un produs slab daca intetionati sa il folositi drept produs pentru gaming sau tip server. Altfel spus editarea video (ceea ce fac eu foarte des) sau randarea 3D nu sunt punctele sale si ar trebui sa va luati gandul de la astfel de sarcini.

Un SSD este intotdeauna de preferat in locul unui Hard Disk obsinuit oferind viteze de scriere si citire mai rapide insa capacitatea de 256 de GB ar putea sa devina rapid insuficienta pentru stocarea de fisiere. Si inca o remarca, laptopul vine cu o singura partitie din fabrica, ceea ce inseamna ca va trebui sa folositi utilitarul Windows 10 pentru a creea inca una.

Review Allview Allbook I – conectivitate & audio

Pe partea de conectivitate sa trecem pe lista ca Allbook I are porturi adaptate noilor tehnologii din ziua de azi. Pe partea din dreapta avem un port LAN, un port USB 2.0, portul pentru casti si un port pentru cardu micro SD. Pe partea din stanga succesiunea de porturi este Port USB 3.0, portul de alimentare, portul HDMI si un port USB Type-C, adica cel unde veti putea conecta telefoanele mai noi.

Review Allview Allbook I

Pentru ca am vorbit despre porturi dar nu am pomenit despre conectivitate, sa precizez ca avem WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 dar si posibilitatea de a transforma laptopul in Hotspot (folosind tethering prin Wi-Fi, BT și USB). Si da, puteti proiecta cu usurinta ecranul pe un televizor smart folosind functia ecran Wireless, asigurandu-va ca cele doua dispozitive sunt conectate in aceeasi retea.

Review Allview Allbook I

Pe partea de audio, Allbook I se descurca decent, difuzoarele fiind situate in imediata apropiere a ecranului, ele fiind pozitionate undeva in partea dreapta. Pentru consum de media, scoala online si alte astfel de activitati este de ajuns.

Review Allview Allbook I – dimensiuni

Si pentru ca tot sunt in zona asta, sa spunem ca laptopul vine in culoarea gri, materialul din care este fabricat fiind un policarbonat. Pe capacul eranului, in partea centrala avem si logo-ul Allview, fara text. Marginile capacului sunt rotunjite pe margini si as crede ca acest aspect tine mai mult de esterica. Mai vreau sa adaug ca acesta poate fi manevrat la un unghi aproximativ de 75% si as fi destul de atent sa nu il bruschez prea tare.

Review Allview Allbook I

Revenind la partea frontala, marginile ecranului sunt destul de late, insa nu as zice ca acesta ar fi cel mai deranjant lucru la laptop. In partea de sus a ecranului avem si o camera WEB care nu pot spune ca se poate lauda cu ceva, are 2MP, si este ajutata si de doua microfoane care ajuta astfel pentru orele de scoala online. Calitatea video nu este chiar una sa te dea pe spate dar e suficienta pentru videoconferinte sau ore online. De fapt acest aspect nu a fost niciodata un element de baza pentru producatorii de laptopuri, fiind acum de interes doar pentru ca in ultimul an laptopurile au devenit extrem populare din cauza pandemiei, fiind de preferat in locul unor tablete sau telefoane.

Tastatura este una completa, adica include si tastele NUMPAD in partea din dreapta. Ele sunt destul de mari iar spatiul dintre ele este destul de generos deci tastarea ar trebui sa fie cursiva. Din pacate aceasta nu are iluminare, insa nu ar reprezenta neaparat un mare neajuns daca tastarea este un reflex pentru tine. Butonul de alimentare este situat pe randul de sus, in partea din dreapta, si ai putea sa il atingi din greseala daca folosesti tastatura NUMPAD.

Ce mi-a sarit in ochi este spatiul destul de generos al mousepad-ului/trackpad ce ofera suport multitouch si gesturi Windows 10.

Review Allview Allbook I

Review Allview Allbook I – baterie

Daca ajung la autonomia bateriei, ajung si la nemultumirea legata de acest produs. Adaptorul in sine si cablul de alimentare mi-au lasat o senzatie de disconfort. In primul rand materialul folosit e foarte ciudat si diferit fata de orice alt laptop pe care l-am testat pana acum. Pare un banal incarcactor ce se poate rupe foarte usor sau daca este accidental muscat de vre-un animal de companie se va strica instant. E de fapt un alimentator care seamana cu cel al unor produse casnice uzuale.

Trecand peste asta, cablul de alimentare este nu scurt, ci foarte scurt, ceea ce face ca de multe ori sa prefer sa folosesc laptopul fara alimentator, pentru ca obisnuiesc sa muncesc de multe ori din pat. Solutia ar fi evident un prelungitor mai lung, in loc sa tot pun la incarcat laptopul.

Continuand pe aceasta idee, bateria laptopului are 4000 mAh , ceea ce in termeni practici inseamna cam 2:45 – 3 ore de autonomie cu o luminozitate la 60% si sarcini de baza ce nu solicita prea mult resursele. Incarcarea la 100% dureaza cam 2 ore si 15 minute, pentru ca acumulatorul vine cu incarcare la 19W. Bateria este una de tip Litiu-Polymer si are o putere de 45,6 Wh.

Sa mai notez de asemenea ca Allbook I nu are unitate optica, atlfel spus nu puteti folosi CD/DVD si ca singurele unitati de stocare externe acceptate sunt stick-urile USB sau hard diskuri externe. Pentru cei care inca se gandesc ca nu au la dispozitie astfel driverele pentru produs, ele sunt disponibile pe site-ul producatorului dar sistemul de operare Windows si-a facut si singur treaba descarcand si instaland tot ce i-a trebuit in momentul configurarii initiale a sistemului de operare.

Specificatii complete

CONCLUZIE

Allbook I pare un laptop echilibrat ce nu se multumeste sa fie doar un simplu produs cu specificatii de baza pentru activitati de office. El are niste specificatii putin peste medie, lucru vizibil si in testele de benchmark. El este un produs de tip office, potrivit pentru editare documente, browsing, consum multimedia si de editare la nivel de baza de poze si poate fi folosit si pentru jocuri, insa nu pentru cele care cer resurse .

Pentru un produs romanesc as spune ca nu am vazut nici o diferenta fata de propriul laptop, cu care lucrez zilnic, care este aproape similar cu cel testat de la Allview. Pretul pentru acest laptop este de 2400 de lei in oferta producatorului, inclusiv cu sistemul de operare Windows 10 Home Preinstalat. Pentru versiunea fara sistem de opereare (sau cu Ubuntu) primiti o reducere de vreo 300 de lei.

Pentru un produs de office nu as da totusi un asemenea pret dar el este justificat de procesorul din generatia a 10-a, memoria RAM si SSD-ul din dotare, specificatii ce ii permit sa faca cu brio sarcinilor de multitasking. Pe de alta parte raman in continuare nemultumit de decizia neinspirata legata de acumulator/cablu de incarcare.

Recenzia video este disponibila aici: Recenzie video laptop Allview Allbook I

Recenzie

Allbook I

3.5 Scor

Allbook I pare un laptop echilibrat ce nu se multumeste sa fie doar un simplu produs cu specificatii de baza pentru activitati de office. El are niste specificatii putin peste medie, lucru vizibil si in testele de benchmark. El este un produs de tip office, potrivit pentru editare documente, browsing, consum multimedia si de editare la nivel de baza de poze si poate fi folosit si pentru jocuri, insa nu pentru cele care cer resurse . Pentru un produs de office nu as da totusi un asemenea pret dar el este justificat de procesorul din generatia a 10-a, memoria RAM si SSD-ul din dotare, specificatii ce ii permit sa faca cu brio sarcinilor de multitasking. Pe de alta parte raman in continuare nemultumit de decizia neinspirata legata de acumulator/cablu de incarcare.

PRO

  • SSD
  • Memorie RAM
  • Procesor
  • Sistem de operare
  • Portabilitate

CONTRA

  • Pret
  • Acumulator
  • Placa video integrata
  • Fara unitate optica
  • Camera web

Concluzie recenzie

  • Atractiv

OFERTE Allbook I

Colectam informatii din magazine afiliate pentru a afisa preturi avantajoase

Cel mai bun pret

RON 2199
  • eMag eMag
    RON 2199 Cumpara acum
  • evomag evomag
    RON 2399 Cumpara acum
  • Cel.ro Cel.ro
    RON 2359 Cumpara acum
Etichete: allbook iallviewlaptopreview
Share225Tweet141

Intra in comunitate si aboneaza-te la noutati
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News



Articole recomandate parteneri


  • Să înțelegem persoanele care au un stil de atașament evitant dar și anxios

  • Muzica poate fi foarte puternică pentru sănătatea mintală

  • De ce mândria este otravă pentru sufletul tău


  • Vizită la Panteonul Moților de la Țebea [video]

  • Distribuitorul IT ASBIS aniversează 15 ani de parteneriat cu Dell

  • Economiștii pun sub semnul întrebării întoarcerea la impozitul progresiv


  • Calvin Harris vine în premieră în România

  • Flight Festival, primul festival de edutainment din Sud-Estul Europei

  • Beach Please, festival de muzică trap și hip-hop la Costinești de 1 mai


Articolul anterior

Facebook etichetează paginile de satiră ca utilizatorii să poată facă diferența

Articolul urmator

Prestigio continuă cooperarea cu Mozaik Education cu oferte gratuite

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea

Bogdan Chirea a lansat proiectul IT MANIA in anul 2012 atunci cand a intrat in echipa postului de televiziune Litoral TV. Tot in acel an a decis ca proiectul emisiunii are nevoie si de un website dedicat ce continua sa fie promotorul proiectului in prezent. Pe langa tehnologie, este pasionat de muzica, radio, fotografie si calatorii. Pe site-ul personal mai scrie si despre alte subiecte de actualitate, din domeniul sau de interes.

Din categoriePostari

Gadgets

ABN Systems vrea să ajungă la 85% produse „green” sub brandul Tellur, până în 2030

de IT MANIA
24/05/2022
Gadgets

AGON by AOC lansează un monitorul de gaming AG274QZM

de IT MANIA
23/05/2022
Gadgets

Zyxel a lansat switch-urile din seria GS1915

de IT MANIA
23/05/2022
Gadgets

Studiu Xiaomi: camera telefonului este cea mai importantă pentru români

de IT MANIA
13/05/2022
Gadgets

Căştile vivo TWS 2 sunt disponibile în România

de IT MANIA
11/05/2022
Gadgets

Canon anunță lansarea presei color imagePRESS V1000

de IT MANIA
11/05/2022
Incarca mai mult
Articolul urmator

Prestigio continuă cooperarea cu Mozaik Education cu oferte gratuite

Articole recente

ABN Systems vrea să ajungă la 85% produse „green” sub brandul Tellur, până în 2030

24/05/2022
Own My Voice

Xiaomi dezvoltă Own My Voice, o tehnologie proprietară de redare a vocii

24/05/2022

Dezvoltatorul de soluții software Cyscale obține finanțare pentru creșterea echipei

23/05/2022
In curs de redare

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Unboxing si primele păreri despre Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Reviews
tech buzz 16/12/2021

Tech Buzz – 16/12/2021

Tech Buzz
ameca

Ameca, „fața viitoare a roboticii”, este la fel de ciudat pe cât te-ai aștepta

Gadgets
tech buzz 8/12/2021

Tech Buzz – 8/12/2021

Tech Buzz
rech buzz 29/11/2021

Tech Buzz – 29/11/2021

Tech Buzz
PUBLICITATE

Articole populare

  • Cele mai bune site-uri de subtitrari pentru filme si seriale

    31568 shares
    Share 12627 Tweet 7892
  • Cum instalezi noul serviciu HBO Max și ce anume primești

    1909 shares
    Share 764 Tweet 477
  • Cum poti urmari posturi tv online si care sunt cele mai bune site-uri de streaming

    8652 shares
    Share 3461 Tweet 2163
  • Cine sunt cei mai importanți influenceri din România în 2021

    1973 shares
    Share 789 Tweet 493
  • Programare online pentru a schimba un permis auto

    2242 shares
    Share 897 Tweet 560

Abonare.Newsletter

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Despre noi

IT MANIA

Tehnologia la zi

IT MANIA este website-ul emisiunii cu acelasi nume ce a fost lansata in anul 2012. Misiunea sa este de a oferi pasionatilor cele mai importante noutati din lumea IT, de a prezenta cele mai interesante gadgeturi si aplicatii lansate pe piata, de a recomanda cele mai tari jocuri pentru PC si Console.

Va invitam sa urmariti cele mai recente clipuri video IT MANIA si TechBuzz.

Cititi mai multe aici.

Follow us

Categorii

  • Antivirus
  • Aplicații
  • Aplicatii Android
  • Aplicatii iOS
  • Aplicatii Windows Phone
  • Coltul incepatorilor
  • Dezvoltare web
  • Editorial
  • Featured
  • Gadgets
  • Galerii Foto
  • Games
  • Gaming Videos
  • How to
  • Internet
  • IT MANIA
  • IT Shopping
  • Jocuri mobil
  • Office
  • Perfomanta PC
  • Playere Audio/Video
  • Reviews
  • Stiri
  • Tech Buzz
  • Timp liber
  • Utilitare PC
  • Video
  • Websites

Etichete populare

5g allview android aplicatii aplicatii android apple arhiva emisiune camere foto companii confidentialitate economie evenimente facebook featured gaming google hackeri huawei instagram INTERNET it mania jocuri jocuri pc jocuri playstation jocuri PlayStation 4 jocuri xbox jocuri xbox one laptop lg microsoft retele sociale samsung securitate smartphone smart tv sony tablete tehnologie telecomunicatii video vodafone whatsapp windows 10 xiaomi youtube

Recomandari

- Bogdan Chirea
- MB MUSIC
- Voifibine
- IT Mania pe Google News
- Dropbox
- Onedrive
- Ziar.com
- Ziare.org
- Sustine proiectul nostru

Parteneriate

Cu cine am colaborat de-alungul timpului si cum putem colabora. Detalii aici >>>

Ai un pont ?

Propune un subiect sau o stire folosind datele de contact.

  • Despre
  • Contact
  • Colaborari
  • Publicitate si parteneriate
  • Confidentialitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Fara rezultate
Toate rezultatele
  • Home
  • Arhiva
  • Stiri
  • Gadgets
  • Aplicații
  • Games
    • Jocuri mobil
  • Media
  • Articole
    • Reviews
    • Editorial
    • How to
    • IT Shopping
    • Timp liber
    • Websites
    • Canale TV Online
    • Test viteză de internet
  • PROGRAME
  • Info
    • Despre proiectul IT MANIA
    • Contact
    • Abonare newsletter
    • Publicitate si parteneriate
    • Colaborari
    • Informatii cookie-uri si politica securitate

© 2012-2022 IT MANIA - Toate drepturile rezervate. Copierea continutului acestui site este interzisa. Este permisa preluarea de articole in limita a 500 de caractere cu mentionarea obligatorie a sursei [detalii]. Creat si dezvoltat de Bogdan Chirea.

Bun regasit !

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In