Romanii vor fi verificati cu tabletele daca vor vota fraudulos

Now Reading
Romanii vor fi verificati cu tabletele daca vor vota fraudulos


Se pare ca la urmatoarele alegeri, Autoritatea Electorala Permanenta urmeaza sa se foloseasca de tablete pentru ca membrii comisiilor electorale sa ii poata verifica pe romanii care vor fi tentati sa voteze fraudulos.

In acest sens, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a organizat o licitatie pentru achizitionare de tablete conectate la internet ce vor fi folosite in fiecare sectie de votare.

Contractul, estimat initial la 25 de milioane de lei fara TVA, a fost atribuit pentru suma de 23,99 milioane lei fara TVA catre Teamnet International, potrivit unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Autoritatea Electorala Permanenta va implementa un sistem de prevenire a votului ilegal, astfel incat cei care vor dori sa voteze vor fi verificati inainte de a isi exercita dreptul de vot.  Cu alte cuvinte votantii vor fi verificati intr-o baza de date, iar in cazul in care acestia au votat deja, nu vor putea sa isi exercite acest drept.


Serviciul de Telecomunicatii Speciale va achizitiona tablete, respectiv suporturi pentru tableta si actul de identitate. Acest proiect  se inscrie in procesul de implementare a Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA