Romanii vor lansa pe piata primul film de realitate virtuala

Now Reading
Romanii vor lansa pe piata primul film de realitate virtuala


În mod normal aș fi scris acest material pentru pasionații de film ce urmăresc emisiunile de profil, precum CineFan. Iată că de data aceasta vorbim despre o producție românească ce își propune să fie la zi cu tehnologia și să se adreseze publicului ce vrea să guste de senzațiile nemaîntalnite aduse de tehnologia de realitate virtuală.

Mai toate gadgeturile de top, în special smartphone-urile, vin acum și cu accesorii precum ochelari VR, pe care îi poți achiziționa desigur și separat. Pentru o experiență cât mai realistă ai nevoie însă de conținut dedicat, acesta fiind unul din motivele pentru care cei de la SPIDER, în co-producție cu The Temple, au decis să lanseze primul film de ficțiune VR intitulat Escape.

Sub pretextul unui Escape Room de ultimă generație, 6 tineri sunt ademeniți în mijlocul unui Reality Show extrem în care capcanele sunt adevărate și trebuie să găsească soluții contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului însetat de adrenalină.

Prima experiență VR într-un film românesc o vei trăi alături de Pavel Ulici, Paul Ipate, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Călin, Oana Nedelcu și Florin Piersic Jr.

PUBLICITATE

Vizionarea filmului ESCAPE se va face cu ajutorul device-urilor VR dedicate,  cardboard-urilor sau online, direct pe telefon. Datorită soluțiilor tehnice unice folosite, spectatorul intră direct în pielea personajului principal și vede acțiunea prin ochii lui.

Regizorul filmului este Millo Simulov, un artist care inovează întodeauna prin filmele sale. Este cunoscut pentru  Hello Kitty”,  „un film cu o imagine cum rar se vede in filmul românesc” și  „Kiddo”, primul film interactiv din România.

„Astfel de filmări 360 ° sunt o provocare. Cum fiecare unghi este văzut de cameră, platoul de filmare arată diferit față de ceea ce știm cu toții. Pentru a crea o poveste cât mai autentică și reală, am folosit riguri speciale, astfel spectatorul, va avea parte de o experiență unică. Practic, a trebuit să  învățăm un nou limbaj cinematografic.”, a declarat Millo Simulov despre ESCAPE.

„VR-ul este una din tehnologiile emergente pe care noi le folosim pentru a dezvolta experiente unice. ESCAPE este un proiect special pentru noi, un exemplu perfect de experienta senzoriala completa ce pune spectatorul in focus.” a declarat Andrei Lăscuț.

SPIDER este o agenție de publicitate și casă de producție, care surprinde prin abordarea neconvențională, prin proiecte curajoase atât în lumea filmului, cât și în cea a publicității.

The Temple este o agenție inovatoare de Experience Marketing ce folosește cele mai noi tehnologii pentru a dezvolta experiențe unice de brand.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea