Samsung va investi 20 de miliarde de dolari in AI, 5G si componente auto

Now Reading
Samsung va investi 20 de miliarde de dolari in AI, 5G si componente auto


Samsung intentioneaza să investească aproximativ 20 de miliarde de dolari în următorii trei ani în cercetare în ceea ce privește tehnologiile emergente precum inteligența artificială, potrivit unui raport al CNBC. Investiția este doar o mică parte dintr-un fond mai mare de 161 miliarde de dolari, care ar merge spre cercetare și cheltuieli de capital.

Suma de 20 de miliarde de dolari va fi folosită în primul rând pentru a examina o varietate de noi tehnologii pentru a sprijini construirea de componente pentru mașinile viitoare, utilizarea în industria farmaceutică și alte cazuri de utilizare precum inteligența artificială și capabilitățile mobile 5G.

Samsung a declarat că în cursul următorilor trei ani vor fi create 40.000 de locuri de muncă, iar 1.000 dintre aceste posturi vor fi destinate cercetătarilor din AI din centre din întreaga lume.

Anunțul vine după ce Samsung și-a prezentat săptămâna trecută raportul privind câștigurile. Gigantul a înregistrat cea mai lentă creștere a profitului trimestrial în mai mult de un an (în scădere cu 4 puncte procentuale). Compania a spus ca  scaderea este rezultatul vânzărilor slabe de smartphone-uri, mai puține decât media estimata, menționând vânzările “lente” ale lui Galaxy S9 .Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA