Samsung va lansa Tizen, succesorul Android

Now Reading
Samsung va lansa Tizen, succesorul Android


tizen-new-leadLansarea Samsung Galaxy S4 a fost finalizată cu succes, dar sud-coreenii n-au terminat cu surprizele pentru acest an. Următorul pas este Tizen despre care Bloomberg afirmă că va veni la începutul toamnei.

Tizen este privit de Samsung ca alternativa la Android, dar si ca modalitate de extindere pe mai multe platforme mobile in segmentul de profil.

HTML5 este cuvântul de ordine pentru Tizen, „religie“ la care se închină şi Mozilla cu Firefox OS. Smartphone-ul Tizen nu va fi doar un dispozitiv ieftin, mediu, ca terminalele prezentate de Mozilla şi partenerii săi, ci un model de top. „Telefonul Tizen va veni în august sau septembrie şi va intra în categoria high-end. Dispozitivul va fi cel mai bine echipat, cu cele mai bune specificaţii“, a declarat Lee Young Hee, vicepreşedinte executiv la Samsung, divizia mobilă.

De ce este nevoie de Tizen? Pentru că toată încrederea acordată Android şi Google s-ar putea duce în câţiva ani, iar Samsung are nevoie de o plasă de salvare. Că este sau nu Tizen aşa ceva, rămâne de văzut, dat fiind că au fost prea puţine momente în care telefonul cu acest sistem de operare a fost prezentat publicului. Pentru moment, Android este destul de bun pentru modelul de top Samsung Galaxy S4.


Bloomberg mai spune că sud-coreenii vor avea trei dispozitive de vârf în 2013. Primul a fost lansat la New York, urmează o phabletă nouă în locul Galaxy Note 2 şi telefonul cu Tizen ar putea fi al treilea. Acesta din urmă va rula şi aplicaţiile din vechiul magazin Bada.

Citeste mai mult: adev.ro/mjp9m5


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA