Serviciile de streaming de muzica vor plati mai multi bani pentru licentiere

Now Reading
Serviciile de streaming de muzica vor plati mai multi bani pentru licentiere


Autoritatea pentru drepturile de autor din cadrul Bibliotecii Americane a Congresului, care stabilește taxele de licențiere plătite de serviciile de streaming de muzica către artiști (și editorii acestora), a crescut rata redevențelor de la 10,5% la 15,1% din veniturile totale pentru perioada 2018-2022.

Serviciile de streaming se bazează pe licența obligatorie stabilită în conformitate cu legislația americană, în loc să negocieze direct cu editorii. Prin comparație, Netflix și Amazon trebuie să negocieze cu studiouri pentru utilizarea productiilor, motiv pentru care cataloagele lor nu sunt “all-inclusive” la fel cum se intampla cu serviciile de streaming de muzica.

Ca urmare a schimbării, ratele plătite de Spotify, Apple, Pandora, Amazon, Google și altele vor crește. A fost adăugată o taxă ulterioară suplimentară pentru plăți neachitate la timp, deși termenii exacți ai acesteia nu au fost încă dezvăluiți.

Datorită acestei schimbări, se poate deduce că acest lucru poate avea un efect de domino, ce va duce in final la creșterea tarifelor de abonamente pentru aceste servicii.


David Israelite, președinte și CEO al Asociației Naționale a Editorilor de Muzică, a caracterizat schimbarea drept “cel mai favorabil echilibru din istoria industriei” și “ca aceasta nu este o impartire echitabilă a veniturilor”.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA