Signify a anunțat primul serviciu din lume pentru consumatori care permite personalizarea și achiziția de corpuri de iluminat online (abajur și veioză), imprimate 3D din materiale reciclabile și livrate la ușa clientilor în două săptămâni.
Compania a anunțat că utilizează materiale reciclate pentru imprimarea 3D și a lansat prima lampă de masă cu LED marca Philips, realizată din 24 de CD-uri reciclate.
În urma unui proiect pilot din Benelux, Signify își extinde serviciul pentru consumatori în întreaga Europă. La doar câteva click-uri distanță, îți poți proiecta propriul corp de iluminat decorativ. Alegi pur și simplu designul de bază, apoi îl personalizezi alegând dimensiunea, culoarea, textura, tiparul corpului de iluminat și tipul de bec LED, incluzând becurile Philips Hue. După două săptămâni, Signify livrează produsul finit la ușa ta.
Corpurile de iluminat imprimate 3D de la Signify sunt construite ținând cont de dezvoltarea durabilă. Materialul de bază este un policarbonat puternic, de înaltă calitate și 100% reciclabil. Un corp de iluminat fabricat normal, excluzând electronicele și becul, are o amprentă de carbon cu 47% mai mică decât un corp de iluminat din metal construit în mod tradițional. Mai mult, nu este utilizat niciun fel de lipici și are mai puține componente. Acesta măsoară două treimi din greutatea unui corp de iluminat convențional, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor de carbon de 35% la expediere.
Investiția Signify în imprimarea 3D ilustrează de asemenea angajamentul companiei pentru a servi mai bine clienții, în timp ce reduce amprenta de carbon proprie și a clienților.
„Acesta este primul serviciu pentru publicul larg care permite personalizarea corpului de iluminat durabil. Și, întrucât este un serviciu online, acesta poate fi integrat cu ușurință în magazine online ale unor terțe părți, oferind mai multe opțiuni consumatorilor. Este o altă lume și arată modul în care deschidem calea pentru a servi clienții din toată lumea cu cele mai inovatoare și durabile tehnologii de iluminat”, a spus Khalid Aziz, Șef de Proiecte în cadrul Signify.
CD-urile reciclate folosite pentru imprimarea 3D
De asemenea, Signify a început să utilizeze fir din policarbonat obținut din materiale reciclate. Primul produs care va fi utilizat este o lampă de masă cu LED Philips, care utilizează 24 de CD-uri reciclate la fabricarea sa. Disponibil din 28 noiembrie 2019, acesta are un preț de 99 EURO și poate fi comandat de pe site-ul companiei. In cursul următorului an, Signify se așteaptă ca toate produsele sale imprimate 3D să fie disponibile utilizând material reciclat.
„Philips și Sony au prezentat CD-ul lumii la începutul anilor 1980. Astăzi, sărbătorim acea moștenire prin crearea unor frumoase lămpi decorative, de înaltă calitate, prin reutilizarea acestei tehnologii emblematice”, a adăugat Aziz.
Astăzi, Signify a mai dezvăluit planurile de extindere internațională majore pentru imprimarea 3D la comandă și corpuri de iluminat personalizate pentru clienți profesioniști. Produsele profesionale pot fi reciclate la sfârșitul duratei lor de viață.
În 2018, 79% din vânzările Signify au cuprins venituri durabile. Compania s-a angajat să aibă emisii neutre de carbon în 2020 și a fost numit recent Liderul Industriei în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al treilea an consecutiv.