Skype, anchetat in Franta pentru ca nu se declara companie de telefonie

Now Reading
Skype, anchetat in Franta pentru ca nu se declara companie de telefonie


Autoritatile franceze au cerut procurorilor sa inceapa o ancheta privind Skype, serviciul de apeluri audio si video pe internet detinut de Microsoft, deoarece compania nu s-a inregistrat ca operator de comunicatii electronice, potrivit New York Times.

Cazul este reprezentativ pentru o problema importanta, respectiv ce anume este un operator de telefonie in era comunicatiilor prin internet.

Autoritatea franceza de reglementare in domeniul comunicatiilor, Arcep, a precizat intr-un comunicat ca a cerut in repetate randuri Skype Communications, inregistrata in Luxemburg, “sa se declare operator de comunicatii electronice”, iar compania nu a reactionat.

Statutul de operator de telecomunicatii presupune asumarea unor obligatii legale, indeosebi “asigurarea accesului la serviciile de urgenta si implementarea unui sistem care sa permita ascultarea convorbirilor de catre autoritati, in limitele legii”, a continuat agentia.
Skype este cel mai mare serviciu de comunicatii pe internet, preluat de Microsoft de la eBay in anul 2011, pentru 8,5 miliarde de dolari.

PUBLICITATE

Autoritatea franceza a adaugat ca, odata cu raspandirea smartphone-urilor, utilizatorii pot efectua apeluri pe Skype de pe telefonul mobil.

“Practic, acest serviciu reprezinta furnizarea unui serviciu de telefonie publicului larg”, se spune in comunicatul agentiei.

Legislatia franceza nu impune operatorilor de telecomunicatii sa obtina vreo autorizatie speciala, ci numai sa declare obiectul de activitate.

Sursa: Hit.ro


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA