Soluții pentru protejare în războiul cibernetic și predictii prezentate la Oracle Open World

Now Reading
Soluții pentru protejare în războiul cibernetic și predictii prezentate la Oracle Open World


Liderii uneia dintre cele mai mari companii de IT din lume, Larry Ellison, fondator și CTO Oracle și Mark Hurd, CEO Oracle, continuă seria de anunțuri despre inovații tehnologice absolute de la evenimentul Oracle Open World 2017.

Larry Ellison a demonstrat la evenimentul Oracle Open World 2017 performanțele unui nou sistem de securitate cibernetică care se bazează pe machine learning și Inteligență Artificială. Lansarea se face în contextul în care “companiile pierd războiul cibernetic iar situația se înrăutățește de la an la an. Companiile trebuie să se protejeze de națiuni-stat care le fură datele și de infractori cibernetici foarte sofisticați care fură, la rândul lor, date”.

Larry Ellison a mai declarat ca:

Abordările existente privind securitatea și gestionarea ei nu mai sunt suficiente, motiv pentru care titlurile din presa sunt acum pline de stiri legate de încălcări ale securității și de întreruperi ale performanțelor. Viziunea noastră pentru securitate și management este foarte simplă. Avem nevoie de toate datele într-un singur loc. Avem nevoie de învățare automată construită în acest scop, care să poată fi folosită de profesioniștii în domeniul securității și operațiunilor, nu de oamenii de știință din domeniul datelor. Avem nevoie de remediere automată care să nu necesite efort uman. Și asta am construit împreună cu Oracle Management Cloud.

Larry Ellison, CTO Oracle

Anunțul vin în contextul în care CTO-ul companiei a atras atenția presei internaționale, cu câteva zile în urmă, când a lansat Oracle Autonomous Database Cloud. Noul serviciu al companiei elimină nevoia de intervenție umană necesară pentru a gestiona baza de date și permite actualizarea automată, reparații și ajustări în timp ce aceasta funcționează.

PUBLICITATE

Oracle Management Cloud are o arhitectură de date unificată. Ne permite sa gestionam tehnologia oricui, pe premisa ca avem acces la datele din cloud, cloud-ul nostru, fara a fi nevoie de o integrare. Am proiectat toate aceste piese pentru a se potrivi împreună. Ne unificăm datele, analizăm datele, detectăm anomaliile și le remediem automat. Este un sistem. Și este relativ ușor de utilizat, mult mai ușor de utilizat decât celelalte sisteme.

Ellison a prezentat de asemenea rezultate de referință în timpul unei scurte demonstrații care a subliniat diferența foarte mare de performanță  dintre o bază de date Oracle utilizată în Oracle Cloud și o bază de date Oracle care rulează pe cel mai bun serviciu Amazon pentru baze de date Oracle, Amazon Relational Database Service (RDS). Comparația directă a subliniat și diferența între disponibilitatea și fiabilitatea de 99,95% (SLA) oferite de Amazon și garanția Oracle de 99.995%.

CEO-ul Mark Hurd a lansat predicții și a discutat despre direcțiile viitoare de dezvoltare ale companiei. Clienții companiei Oracle, Bloom Energy, FedEx și Gap, i s-au alăturat lui Hurd pe scenă pentru a împărtăși felul în care inovațiile Oracle Cloud le transformă afacerile făcându-le mai agile, mai eficiente și mai profitabile

“Este important să avem aplicații foarte bune, dar vorbim despre aplicații foarte bune care colaborează între ele, cea mai completă suită de servicii PaaS și cea mai nouă generație de Infrastructure as a Service, toate lucrând împreună și completându-se reciproc” a spus CEO-ul Oracle Mark Hurd. “Aceasta este ceea ce am consturit și ceea ce avem astăzi”.

Mark Hurd – CEO Oracle

Hurd a reîntărit succesul strategiei de cloud al companiei Oracle orientată către dezvoltarea de aplicații, platforme și infrastructură care vor permite clienților să migreze în cloud sau să își înceapă proiectele direct în cloud. El a subliniat expansiunea semnificativă a Oracle Cloud, menționând că în ultimii 5 ani Oracle a lansat peste 3.500 de servicii SaaS și peste 125 de servicii PaaS, făcând din Oracle cel mai complet cloud din industrie.

Cele mai importante predicții ale lui Hurd până în anul 2025:

  • 100% din dezvoltarea și testarea aplicațiilor va fi făcută în cloud
  • 80% dintre aplicațiile de producție vor fi în cloud.
  • 80% din bugetele de IT vor fi investite în servicii cloud.
  • 80% din bugetele IT vor fi investite în inovații de business și doar 20% vor fi folosite pentru mentenanța sistemelor.
  • Toate datele companiilor vor fi stocate în cloud.
  • Enterprise cloud va fi cel mai sigur mediu pentru procesare IT.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA