Sony preia diviza de senzori foto a celor de la Toshiba

Now Reading
Sony preia diviza de senzori foto a celor de la Toshiba


Unul dintre cei mai importanti producatori japonezi de echipamente electronice a vandut divizia sa de senzori foto. Toshiba isi va vinde fabrica de senzori de imagine catre concurentii de la Sony, care vor prelua in acest fel o echipa de peste 1.000 de angajati.

Intelegerea dintre cele doua parti se ridica la peste 160 de milioane de dolari, arata surse apropiate celor doua companii si citate de agentia Reuters. Toshiba a anuntat de asemenea ca se pregateste sa renunte si la divizia producatoare de LED-uri, parte a diviziei de semiconductori.

Pentru Sony, achizitia senzorilor de imagine a Toshiba este un pas important pentru a-si consolida pozitia pe acest segment in piata.

Sony controleaza aproximativ 40% din totalul pietei de senzori de imagine (CMOS), un circuit integrat folosit cu precadere in domeniile foto si video si care a explodat o data cu aparitia pe piata a smartphone-urilor.Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA