Standardul 5G a fost finalizat si are parte de noi specificatii

Now Reading
Standardul 5G a fost finalizat si are parte de noi specificatii


A trecut mult timp, dar în cele din urmă există un standard 5G finit. La începutul acestei săptămâni, 3GPP – grupul internațional care guvernează standardele celulare – a publicat oficial standardul 5G New Radio (NR).

Este un alt pas important către rețelele celulare de generație următoare, care vor deveni în cele din urmă o realitate.

Acum, dacă ați acordat atenție industriei celulare, acest lucru poate părea familiar și pentru un motiv bun: 3GPP a anunțat, de asemenea, un standard finit de 5G în decembrie 2017. Diferența este că specificația din decembrie a fost pentru versiunea non-standalone a 5G NR, retea care va fi construita pe lângă rețelele LTE existente.

Specificația convenită din această săptămână este versiunea standalone a 5G, care permite implementări noi de 5G în locuri care nu au neapărat acea infrastructură existentă.


Acum, că ambele jumătăți ale caietului de sarcini au fost finalizate, înseamnă că 5G ca standard este “terminat” din punct de vedere tehnic. Desigur, după cum subliniază Fierce Wireless, mai sunt încă multe de făcut pentru a finaliza lucrurile.

Adevarata munca este așteptarea ca întreaga industrie să construiască hardware, infrastructură, chip-uri, modemuri, telefoane și antene care vor funcționa cu 5G. Nu uitați angajamentul masiv de a lansa aceste noi rețele 5G pe tot globul.

In cel mai bun scenariu, am putea vedea telefoane comerciale 5G la începutul anilor 2020, presupunând același tipar “la fiecare 10 ani” pe care generațiile anterioare le-au păstrat.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA