Știri Google e noul loc preferat al clickbait-ului si știrilor false

Now Reading
Știri Google e noul loc preferat al clickbait-ului si știrilor false


Aplicația Chioșc Play a primit de ceva vreme o noua denumire si o noua interfața, dar Google abia acum a simtit nevoia sa o promoveze. Sub noul nume Știri Google, gigantul american promovează articole din diverse domenii publicate de diverși publisheri, agenții de presa si asa mai departe.

Noua aplicație are însă o mare problema, e plină de articole de tip clickbait sau știri false. Da, exact alea de care ai reușit sa scapi cu greu din newsfeed-ul de pe Facebook. Urmând același trend, dacă nu ești fanul unei publicații anume sau al unui anumit subiect, trebuie sa ii spui aplicației in mod explicit ca nu vrei sa mai vezi astfel de subiecte. 

In caz contrar, Știri Google te va bombarda cu titluri pompoase sau subiecte din lumea modernă, adunate evident pe baza unor algoritmi de popularitate. Si nu, nu poți sa iti adaugi o publicație preferata, care întâmplator nu se afla in rândul surselor de știri alese de Google.

Aplicatia are aceeasi interfata, atat pe Android cat si pe iOS si este in esenta un ziar digital la purtator. Prima pagina iti afiseaza subiecte populare sau care sunt considerate relevante pentru tine (aceasta imbunatatindu-se pe masura ce ii spui aplicatiei ce sa iti afiseze si ce nu). Exista o sectiune cu subiecte aranjate pe categorii, o sectiune unde va puteti seta anumite publicatii de citit dar si o sectiune Chiosc, unde sunt afisate.

PUBLICITATE

Stiri Google este disponibila pentru descarcare atat pe Google Play cat si pe Appstore si are si o versiune web, disponibila la adresa news.google.ro

Atentie insa, nu trebuie sa credeti pe cuvant toate titlurile pompoase, iar in cazul in care va treziti ca sunteti mai obosit decat mai degraba destins, utilizarea aplicatiei este insa optionala. Pana la urma ramane la latitudinea noastra sa stim sa ne alegem informatiile si care sunt subiectele cu adevarat importante pentru noi.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea