Succes peste asteptari pentru platforma de muzica Spotify in Romania

Now Reading
Succes peste asteptari pentru platforma de muzica Spotify in Romania


Cel mai popular serviciu de muzica on demand din lume, Spotify, este disponibil din data de 12 martie si in Romania.

Disponibil in versiune gratuita, cu reclame, sau in versiune premium contra unui pret de 5 euro pe luna, serviciul s-a bucurat de un succes neasteptat.

Conform primelor date publicate de companie, in doar o luna romanii au consumat 1,9 milioane de ore de muzica. Compania nu a publicat numarul de utilizatori si nici datele cu privire la abonatii platitori de abonamente.

“Serviciul nostru a fost extrem de bine primit de către utilizatorii români și suntem extrem de mulțumiți de rezultatele obținute în prima lună de la lansare. Vom continua să extindem catalogul de melodii românești, astfel încât să putem îndeplini așteptările tuturor utilizatorilor”, spune Przemek Pluta, Markets Operations Europa de Sud și de Est al Spotify.


Asa cum era de asteptat cei mai multi utilizatori ai serviciului de muzica Spotify sunt din Bucuresti, urmati de Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Timisoara.

65% dintre utilizatorii Spotify în România sunt bărbaţi, în timp ce 35% sunt femei. De asemenea, vârsta medie este de 23 de ani, situaţie întâlnită şi în alte pieţe, unde peste 50% dintre utilizatorii Spotify au sub 30 de ani.

Biblioteca muzicala contine in momentul de fata peste 35 de milioane de melodii, iar lista celor mai populari artisti in Romania sunt XXXTentacion, Drake, Post Malone, Kendrick Lamar. In topul 50 saptamanal al celor mai ascultate piese de pe platforma nu se afla insa nici un artist roman.

Cu toate acestea pe platforma Spotify sunt prezenti si artisti romani, precum Delia, Carla’s Dream, Cheloo sau Parazitii, aflati in topul preferintelor utilizatorilor. Penru a rezolva absenta artistilor Spotify promite ca va lucra in viitor pentru a actualiza si catalogul de melodii romanesti.

Spotify a fost lansat la nivel internațional în 2008. Serviciul are in prezent peste 157 de milioane de utilizatori, incluzând peste 71 de millioane de abonaţi Spotify Premium (pe bază de abonament) din 65 de ţări. Cei mai importanti competitori ai serviciului sunt Apple Music, Google Play Music sau Deezer. Pe piata locala mai concureaza si servicii precum Zonga.

Activarea unui cont gratuit se poate face si cu ajutorul unuo cont de Facebook, Spotify avand disponibile aplicatii dedicate pentru PC, smartphone, tablete si alte dispozitive smart.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA