Sute de laptopuri de la HP au un cod ascuns ce inregistreaza ce tasteaza utilizatorii

Now Reading
Sute de laptopuri de la HP au un cod ascuns ce inregistreaza ce tasteaza utilizatorii


Sute de modele de laptopuri produse de Hewlett-Packard au avut implementat un cod ascuns care memora activitatea intreprinsa de utilizatori pe tastatura acestora.

Compania HP a trimis deja un update catre utilizatori pentru a rezolva aceasta problema de confidentialitate care a fost descoperita de cercetătorul de securitate Michael Myng. El a identificat codul de keylogging în driverele pentru touchpad-urile laptopurilor.

Codul nu a fost activat în mod prestabilit, dar cineva cu privilegii administrative îl poate activa. Dar cu toate astea nu ar trebui sa existe un cod care sa lase oamenii să transforme laptopul într-un-ul cu bug-uri.

Există o listă foarte lungă de modele de laptopuri HP și Compaq care sunt afectate – în jur de 460 în total – și ale căror proprietari ar trebui să descarce cat mai repdede solutia de remediere de la HP.

PUBLICITATE

Producătorul de calculatoare a spus într-o declarație că firma Synaptics, cea care a furnizat driverul, nu “are acces la datele despre clienți ca urmare a acestei probleme”. Codul a apărut aparent pentru a ajuta dezvoltatorii sa rezolve problemele cu touchpad-ul și afectează și alți producători care folosesc driverele Synaptics.

“Le-am scris celor de la HP despre constatare,” a scris Myng pe blogul său. “Au răspuns repede si au confirmat prezența keylogger-ului (care a fost de fapt o problema de depanare) și au lansat o actualizare care elimină aceasta problema .”

Desi se pare că includerea codului a fost accidentală, descoperirea problemei nu pune totusi HP intr-o lumina buna, având în vedere că producătorul a mai folosit la inceputul acestui an si drivere audio Conexant care contineau un keylogger.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA