Tinder spune că nu va mai taxa utilizatorii mai în vârstă pentru a utiliza Tinder+, în urma unui nou raport care pune sub semnul întrebării practica aplicației de întâlniri de a taxa utilizatorii mai în vârstă „substanțial mai mult”.
Raportul, de la Mozilla și Consumers International, a detaliat cât de mult pot varia prețurile Tinder+ în funcție de vârsta utilizatorilor. Raportul s-a bazat pe „cumpărători misterioși” din șase țări – Statele Unite, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Coreea, India și Brazilia – care s-au înscris la Tinder+ și au raportat cât a perceput aplicația pentru abonament. Potrivit raportului, utilizatorii Tinder cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani au fost taxați în medie cu 65,3% mai mult decât omologii lor mai tineri din fiecare țară, cu excepția Braziliei.
Prețurile Tinder bazate pe vârstă pentru Tinder+, care oferă utilizatorilor acces la funcții premium, cum ar fi aprecieri nelimitate, a fost mult timp o sursă de controversă pentru aplicația de întâlniri. Când s-a lansat, compania a spus că a taxat utilizatorii mai în vârstă, deoarece tinerii erau mai „constrânși cu bugetul”. De atunci, aplicația de întâlniri a fost lovită de cel puțin un proces colectiv pentru această practică.
Dar, deși Tinder s-a angajat să pună capăt practicii în unele zone, cum ar fi California, unde a avut originea acțiunea colectivă, compania a continuat să ofere tarife diferite în multe țări. Cel mai recent raport de la Consumers International evidențiază cât de mult ar putea varia prețul abonamentului pentru aplicația de întâlniri. În Noua Zeelandă, unde cumpărătorii misterioși au raportat un total de 25 de prețuri diferite, cel mai mic preț a fost de 4,95 USD, în timp ce cel mai mare a fost de 24,54 USD, potrivit raportului. În Țările de Jos, au existat 31 de prețuri diferite, cel mai mic la 4,45 USD și cel mai mare la 25,95 USD.

Acum, Tinder spune că intenționează să renunțe cu totul la prețurile bazate pe vârstă. Într-o postare pe blog publicată duminică, Tinder a spus că utilizatorilor mai tineri li s-au oferit abonamente la tarife diferite pentru a „face Tinder să fie accesibil pentru cei aflați încă in perioada de studii sau la începutul carierei lor”. Compania a declarat că a încheiat practica în SUA, Australia și Marea Britanie și că intenționează să „elimine prețurile bazate pe vârstă pentru toți membrii de pe toate piețele până la sfârșitul trimestrului al doilea al acestui an”. Compania spune că nu a folosit niciodată alte informații personale sau demografice pentru a determina tarifele.
Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Tinder a spus că raportul de la Consumers International este „profund viciat și conține acuzații complet false și scandaloase”, dar nu a precizat care sunt acestea. Purtătorul de cuvânt a adăugat că testele interne de prețuri ale companiei ar fi putut „afecta constatările” și a remarcat că prețurile sunt „de obicei” mai mici pe site-ul Tinder decât în App Store din cauza structurii comisioanelor Apple și Google.
În continuare, Tinder spune că intenționează să ofere mai multe funcții „a la carte”, mai degrabă decât abonamente mai scumpe care includ mai multe capabilități. Aplicația a introdus recent și „monede” pentru a permite utilizatorilor să facă achiziții unice în aplicație.