Tot mai mulţi români caută vacanţe pe mobil sau tabletă şi le plătesc online

Citesti acum
Tot mai mulţi români caută vacanţe pe mobil sau tabletă şi le plătesc online

Aproape jumătate dintre românii care au căutat vacanţe sau bilete de avion online de la începutul acestui an au folosit un dispozitiv mobil, pondere dublă faţă de anul trecut.

În perioada ianuarie-septembrie 2014, doar 18% dintre utilizatori foloseau mobilul pentru a-şi planifica o călătorie şi 7% foloseau tableta, adică un total de doar 25% din trafic venea de pe dispozitive mobile, în timp ce restul, de 75%, preferau să intre de pe desktop sau laptop. Pentru aceeaşi perioadă a anului 2015, căutările de pe dispozitive mobile au ajuns la peste 47%. Procentul a urcat uşor în cazul tabletelor (9% în acest an), creşterea semnificativă venind de la cei care folosesc mobilul pentru a accesa bilete de avion sau vacanţe (38%).

Căutările şi achiziţiile de pe mobil nu mai reprezintă o nişă, ci o preferinţă clară, atunci când vine vorba de planificarea vacanţelor. Telefonul mobilul este folosit în primul rând pentru informare, iar media de căutari este chiar mai mare decât în cazul userilor care intră de pe desktop.

Totodată, de la începutul acestui an 64% dintre cei care au cumpărat produse turistice au plătit online cu cardul. O metodă de plată mult mai inedită a prins de asemenea destul de bine în rândul pasionaţiilor de călătorii: criptomoneda BitCoin.


Aboneaza-te la noutati:

 
   
Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA