Traficul de internet pe mobil l-a depasit pe cel de pe desktop

Now Reading
Traficul de internet pe mobil l-a depasit pe cel de pe desktop


Pentru prima data in istorie traficul de internet pe mobil l-a depasit pe cel de pe desktop, potrivit firmei de monitorizare StatCounter.

Conform datelor analizate de compania de monitorizarea a traficului de pe pagini web, traficul combinat de pe telefoane si tablete reprezinta 51.2 procente, in timp ce traficul de internet de pe dispozitivele desktop atinge 48,8 de procente. Este pentru prima data in istorie cand traficul de internet de pe dispozitivele mobile il depaseste pe cel de pe desktop.

Acest raport reprezinta un pas enorm catre dezvoltarea tehnologiilor mobile, iar companiile care nu si-au indreptat inca atentia spre dispozitivele mobile ar trebui sa se gandeasca serios la acest aspect.

internet_usage_2009_2016_ww

 Un nou record a fost stabilit in luna aprilie a anului trecut, cand compania comScore a relevat faptul ca in Statele Unite numarul de utilizatori care se folosesc exclusiv de platformele mobile este mai mare decat cel care se folosesc exclusiv de platforme desktop. De asemenea compania Google a publicat un raport conform caruia cautarile de pe motorul sau de cautare sunt facute in principal de pe dispozitivele mobile, in timp ce cele de pe desktop ocupa pozitia secunda.


Chiar daca preferintele consumatorilor in ceea ce priveste accesarea internetului de pe dispozitive mobile au crescut simtitor, exista in continuare branduri importante care prefera sa isi indrepte atentia catre servicii de internet adresate utilizatorilor desktop. Multe companii prefera sa lase dezvoltarea pe platformele mobile pe planul doi. Poate ca in momentul de fata, recordul stabilit de dispozitivele mobile, vom asista la o schimbare de directie.

 


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA