Facebook a anuntat ca a cumparat serviciul de mesagerie instant WhatsApp pentru suma de 16 miliarde de dolari din care 12 miliarde reprezinta actiuni ale companiei si 4 miliarde sunt bani cash. Tranzactia mai cuprinde si suma de 3 miliarde de dolari in actiuni pentru angajati.
Anuntul tranzactiei a fost postat pe blogul companiei Facebook in care se explica si motivele care au stat in spatele tranzactiei. In articol se noteaza ca WhatsApp va continua sa ramana independenta, mentinandu-si brandul si angajatii. Pe langa acestea, co-fondatorul si CEO-ul WhatsApp, Jan Koum va face parte si din boardul de condudere al companiei Facebook.
Facebook noteaza ca WhatsApp are in prezent peste 450 de milioane de utilizatori si ca 70% dintre acestia sunt activi in fiecare zi. Intr-o comparative impresionanta, volumul de mesaje trimise prin WhatsApp se apropie de totalul mesajelor SMS trimise la nivel mondial si ca in fiecare zi peste 1 milion de utilizatori noi se alatura retelei.
“Facebook este pe cale sa conecteze aproape 1 miliard de utilizatori. Serviciile care sunt pe cale sa atinga acest nivel sunt incredibil de valoroase”, a spus Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook intr-o declaratie de presa.
Fondatorul Facebook s-a declarat incantat ca WhatsApp a ales sa lucreze cu reteaua sociala pe care o conduce intrucat aveau la dispozitie toate optiunile din lume.
Jan Koum, fondatorul WhatsApp si CEO al companiei a spus ca “activitatea intensa a utilizatorilor WhatsApp si cresterea sa rapida vin sa contribuie la munca pe care o fac Facebook si Mark Zuckerberg” .
Achizitia WhatsApp de catre Facebook poate fi lovitura de care avea nevoie reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg pentru a recuceri publicul tanar. Toate studiile indica faptul ca adolescentii petrec mai putin timp pe Facebook si mai mult timp pe aplicatiile de mesagerie instanta, care le ofera mai multa intimitate si conversaţii mai directe cu prietenii lor, chiar daca Facebook are propriul serviciu de mesagerie, Facebook Messenger.