Trucul prin care poti sa scanezi documente si sa le editezi cu ajutorul unei aplicatii Google

Now Reading
Trucul prin care poti sa scanezi documente si sa le editezi cu ajutorul unei aplicatii Google


Instrumentele de editare de documente sunt extrem de importante pentru cei care folosesc aplicatii de tip office. Daca ai trecut cel putin odata prin furcile caudine cand a trebuit sa scanezi un document si sa ai nevoie sa il editezi stii despre ce vorbesc.

Daca ai de scris o lucrare intr-un document word si vrei sa folosesti de exemplu un citat dintr-o carte ai mai multe variante:
– fie tastezi manual intregul citat;
– fie gasesti o versiune pdf si copiezi textul;
– daca ai cartea in format fizic sau deja scanata iti va trebui ceva timp sa transformi o poza in text prin instrumente OCR. De regula insa vei avea nevoie de un soft special, care cel mai probabil te costa si niste bani. Daca esti norocos si deti o multifunctionala cu scanner, este posibil ca producatorul produsului sa iti fi dat si un CD care contine softul ce poate face acest lucru.

Ce te faci insa cand nu ai o multifunctionala sau un scanner dar iti trebuie totusi un instrument prin care sa poti sa scanezi si sa editezi textul.

Daca ai un telefon cu camera foto te ajuta insa Google. Trucul de mai jos este totusi o descoperire interesanta care ar putea fi transpusa de companie intr-o aplicatie oficiala. Intr-o oarecare masura Google ofera posibilitatea scanarii unui document prin intermediul aplicatiei Drive, dar fisierul nu este editabil.

PUBLICITATE

Daca ai cea mai recenta versiune a aplicatiei Google Translate instalata pe un dispozitiv cu Android si iOS, cel mai probabil stiti ca functia de traducere automata va permite sa scanati un document, o eticheta sau un semn si sa traduceti in limba dorita textul imprimat pe ele.

Pe aceeasi logica poti sa folosesti Google Translate pentru a poza pagina unei carti de exemplu si sa extragi textul.

Cum functioneaza scanarea unui document si copierea textului cu Google Translate ?

1. Instaleaza cea mai recenta versiune a aplicatiei Google Translate de pe Appstore sau Google Play.
2. Deschide aplicatia Google Translate si selecteza limba de traducere din romana in engleza (sau in alta limba).

3. Apasa apoi pe iconita sub forma de camera foto si indreptati camera catre pagina din carte pe care vreti sa o scanati. Este important sa cuprindeti toata pagina astfel incat totul textul pe care doriti sa il copiati sa fie incadrat in poza.

4. Dezactivati functia de traducere automata pentru a evita transformarea textului din romana in engleza si asteptati ca Google Translate sa scaneze intregul document. Dupa scanare veti putea sa selectati textul dorit prin glisarea cu degetul deasupra textului. Puteti sa glisati fie pe toata pagina fie doar zona pe care doriti sa o copiati. In dreapta de sus a ecranului textul selectat va fi  afisata o casuta care contine textul selectat cat si traducerea lui. Apasatu pe sageata albastra din dreapta pentru afisarea intregului text.

5. Dupa afisarea intregului text apasati lung cu degetul pe versiunea in romana, selectati apoi optiunea “selecteaza tot” si apoi copiati textul. Puteti sa lipiti textul apoi intr-un editor de documente din telefon, precum Google Docs sau un mesaj email.

Inca nu imi este clar de ce Google nu are o aplicatie speciala pentru asta, desi in mare parte compania a implementat ceva similar, pana la un punct.

Daca erati in cautarea unei solutii practice si simple acum ati gasit-o !

Video:


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
100%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
Bogdan Chirea