Serviciul de streaming de jocuri Twitch, aflat în proprietatea gigantului Amazon, a anunțat astăzi lansarea unei caracteristici pentru camere de chat care va exista în afara chat-ului standard Twitch, afisat pe partea dreaptă a fluxurilor live.
Compania a anuntat noul produs Camere, iar aceste chaturi vor fi atât publice, cât și private, iar streamerii pot configura ca spectatorii și abonații să interacționeze cu un streamer și invers în jurul subiectelor sau temelor dedicate. De exemplu, un streamer ar putea să creeze o cameră de chat specială numai pentru abonați și să o deschidă 24 de ore pe zi, chiar și atunci când streamerul nu este live, astfel încât discuțiile pot avea loc în jurul unui orar și chiar când canalul este inactiv.
Twitch a anunțat pentru prima dată caracteristica la conferința sa anuală pentru dezvoltatori și fani, TwitchCon, în luna octombrie a anului trecut. Începând de astăzi, Camerele vor fi disponibile pentru toți utilizatorii din întreaga lume pe web și pe telefonul mobil, functia pentru cei ce folosesc versiunea desktop a Twitch urmand sa fie lansata în viitorul apropiat, spune compania.
„Indiferent dacă doriți o cameră pentru spoilere, chat permanent sau chiar o cameră pentru moderatori pentru a vă ascuți săbiile, camerele permit streamerilor să stabilească un subiect și să aleagă cine are acces”, scrie Brian Petrocelli, membru al echipei de marketing Twitch , într-un post pe blog. „În plus, este vorba de fluxul chat-ului, toate insignele și emotiile tale.”
Asemanarile cu serviciul de chat Discord, dedicat jocurilor de noroc – și, într-o măsură mai mică, cu chat-ul din aplicația de colaborare Slack – sunt clare. Multe dintre discuțiile de pe web care au loc în afara unor forumuri publice cum ar fi Facebook, Tumblr și Reddit se întâmplă în locuri precum Slack si Discord. Aceste servicii sunt, în mod implicit, spații private organizate de moderatori. Twitch incearca astfel sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a face propriile camere de chat mai personalizabile pe baza nevoilor lor și cererilor venite de la fani.
De asemenea, noua functie le permite celor de la Twitch sa valorifice aceste comunități de spectatori, păstrând discuțiile și activitatea fanilor pe propria platformă. Singura modalitate de a face acest lucru a fos de a construi un produs similar în sine. Compania declară că Camerele au venit din feedback-ul comunității cu privire la noile caracteristici solicitate și că produsul „va fi testat pe tot parcursul anului”.
Twitch precizează si ca orientările comunității sale, care includ politici recente revizuite în legătură cu hărțuirea și comportamentul sexual lansat la începutul acestei luni, se aplică si Camerelor, deoarece aceste politici sunt la nivel de servicii și se aplică la toate nivelurile, spune compania.