Twitter a trecut pentru prima oara pe profit dar tot nu poate mari numarul de utilizatori

Now Reading
Twitter a trecut pentru prima oara pe profit dar tot nu poate mari numarul de utilizatori


In octombrie anul trecut, Twitter a promis că până la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru va deveni profitabilă sau aproape de acest lucru. De atunci, însă, compania și-a pierdut CEO-ul de facto și continuă să ridice semne de intrebare.

Este un lucru surprinzător atunci cand Twitter anunta ca a reușit sa obtina primul profit trimestrial, de 91 milioane de dolari. Dacă a existat vreodată un motiv pentru optimismul companiei din ultimii 12 ani ca va supraviețui, este faptul că acum câștigă bani.

Dar pentru fiecare reusita exista insa si un revers al medaliei, iar Twitter nu se poate baza pe numerele de utilizatori pentru a susține buna dispoziție. În al doilea trimestru, compania a susținut că a pierdut aproximativ un milion de utilizatori, dar mai târziu a recunoscut că matematica sa a fost greșită și cifra a fost mult mai gravă. Trei luni mai târziu, cifrele au revenit la 330 de milioane de utilizatori activi lunar. În al patrulea trimestru, acest număr s-a menținut constant, cu o scădere a numărului de utilizatori din SUA de un milion, anulând astfel creșterea la nivel internațional. Cu toate astea Twitter are cu 12 milioane de utilizatori mai mult fata de anul trecut, dar cifrele din ultimele trimestre nu sunt pozitive pentru conducerea Twitter.

Twitter pune scăderea numerelor pe două lucruri: o schimbare în integrarea aplicațiilor Safari și proiectul care are denumirea eufemistică “eforturile de calitate a informațiilor”. Acesta din urmă este, fără îndoială, proiectul care încearcă să goleasca site-ul de conturi automate care sunt proiectate să răspândească “activitate rău intenționată”. CEO-ul Jack Dorsey promite că compania va continua să încerce să oprească conturile automate și altfel “utilizarea de calitate slabă”.

PUBLICITATE

Dacă există motive pentru optimism, cifrele zilnice ale utilizatorilor activi (altfel-secrete) au crescut cu 12% pe an, astfel încât utilizatorii care folosesc Twitter folosesc mai mult serviciul. Se pare că schimbarea limitei de 280 de caractere a avut efectul dorit de a aduce pe oameni înapoi pe platformă, acestia fiind frustrați că trebuie să fie atât de succinti. În plus, Twitter crede că abilitatea relativ nouă de a trimite tweeturi cu mai multe siruri de discutie thread i-a mulțumit mulți utilizatori.

Profitul pe care l-a obtinut Twitter pare să nu vină din SUA, unde are 68 de milioane de utilizatori, ci de la cele 262 de milioane de persoane care trăiesc în străinătate. Veniturile din publicitatea internă au scăzut cu 8% față de anul precedent, până la 406 milioane de dolari, însă vânzările de anunțuri străine au crescut cu 17%, până la 326 milioane dolari.

Anul fiscal 2017 al Twitter nu poate fi salvat în întregime de un trimestru profitabil, iar veniturile anuale totale au scăzut cu 3% față de anul 2016. Din punct de vedere pozitiv, pierderile nete în ansamblu s-au redus la 108 milioane USD, comparativ cu 457 milioane USD în anul precedent.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA