Cei de la Uber au câștigat în Marea Britanie un proces în care era acuzați că fac ilegal taximetrie. Motivul procesului a fost legat de faptul că aplicația e folosită pe post de aparat de taxare și poate fi utilizat exclusiv de şoferii cu licenţă.
Instanța, însă, nu a fost de aceeași părere, astfel că Uber nu va fi nevoită să își schimbe modelul de afaceri.
Autoritatea de reglementare a transportului din Londra, în schimb, spune că în acest fel capitala Marii Britanii va avea probleme tot mai mari cu aglomerarea traficului, calitatea aerului şi cu locurile de parcare.
Serviciul de transport Uber a devenit din ce in ce mai popular in ultimi ani si a fost recent lansat si in Romania. Acesta este disponibil prin intermediul aplicației Uber ce permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber.
Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul.La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Compania nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali. Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor.
In luna mai autoritățile de la noi au adoptat și ele un proiect de lege ce își propunea să interzică existența serviciului și în Romania.