Ucrainienii inca asteapta introducerea tehnologiei 4G

Now Reading
Ucrainienii inca asteapta introducerea tehnologiei 4G


Daca in Romania toti operatorii mobili se lauda cu acoperire 4G la nivelul tuturor oraselor iar Ericsson a anuntat deja ca testeaza capabilitatile 5G, vecinii ucrainieni folosesc in continuare conexiuni 3G.

Ericsson isi doreste insa sa schimbe lucrurile si a demarat discutii cu operatorul ucrainean Lifecell demonstrand oportunitatile introducerii tehnologiei LTE pe plan local, precum rate ridicate de transfer de date si implementari de massive IoT.

Demonstratia potentialului LTE in Ucraina a avut loc in cadrul unui eveniment organizat la sediul companiei lifecell, unde au fost efectuate teste de viteza in reteaua LTE, cu rezultate de peste 450 Mbps. Testele au evidentiat facilitatile de care abonatii retelei se vor putea bucura odata cu lansarea comerciala a retelei.

Potrivit ultimului studiu Ericsson Mobility Report, continutul video reprezinta 50% din traficul actual de date si va creste pana la un procentaj 75% pana in 2022. Raportat la capabilitatile retelelor 3G actuale, acest lucru inseamna ca, deseori, utilizatorii pot intampina intreruperi in incarcarea continutului video pe mobil.

PUBLICITATE

„S-ar putea spune ca este vorba doar de cateva secunde, dar conform studiului nostru, 10% din utilizatori renunta la vizionarea unui video dupa doar 4 secunde de asteptare”, a spus Anders Lundqvist, Head of Network Evolution at Ericsson. „Alti 40% vor inchide aplicatia dupa o intarziere de 10 secunde.”

„Ne asteptam ca lansarea retelei 4G sa nu dureze mai mult de cateva luni, deoarece atunci cand am achizitionat echipamentul 3G, ne-am asigurat ca poate sustine si 4G”, a spus Konstantin Sotnikov, Head of Technology Management and Control, lifecell. „Ca atare, tranzitia va fi una mult mai usoara in comparatie cu cea de la 2G la 3G.”

Pe langa rate de transfer mai mari, LTE nu inseamna doar o experienta de utilizare mai buna, ci permite si posibilitatea implementarii de aplicatii massive IoT.

Testare tehnologie 4G LTE in Ucraina

„NB-IoT si CAT-M1 sunt doua adaugiri semnificative care vin cu LTE si care permit implementari massive IoT”, a spus Jonas Näslund, Head of Networks Strategy Development, Business Area Networks, Ericsson. „Aceste standarde sustin dispozitive IoT la preturi accesibile si cu consum mic de energie (pana la 10 ani cu aceeasi baterie), precum si acoperire extinsa. Asta inseamna ca dispozitivele IoT pot ramane online chiar si in zone izolate sau in subteran, acolo unde broadbandul mobil nu ar fi disponibil in mod normal.”

Multe industrii, inclusiv cele de servicii publice, utilitati, infrastructura urbana, sanatate si productie vor beneficia de implementari massive IoT. Spre exemplu, dupa ce Philadelphia a conectat 1.300 de pubele, a reusit sa economiseasca aproximativ 1 milion de dolari anual. Capacele de canalizare conectate, precum cele prezentate la editia din 2017 a Mobile World Congress, pot ajuta orasele sa previna furturi si accidente.

Pentru a concura pe pietele nationale si internationale, companiile din Ucraina trebuie sa devina mai eficiente in activitatea pe care o desfasoara. Pentru a le sustine, odata cu lansarea LTE, lifecell va oferi servicii si produse digitale aditionale catre clientii companiei. Acestea vor acoperi aspectele legate de securitate (angajati, dispozitive si date), cat si transformarea modelelor de comunicare cu clientii.

„Numarul de clienti corporate din reteaua lifecell creste de doua ori mai repede decat alte categorii de clienti si ne asteptam ca lansarea LTE sa impulsioneze si mai mult aceasta crestere”, a spus Tetiana Skrychevska, B2B Marketing Manager, lifecell.

LTE este doar inceputul pentru ceea ce va fi o transformare completa a industriilor, un fapt subliniat de Ericsson prin proiectul de cercetare efectuat in cooperare cu Boliden, o companie de minerit suedeza. Demonstratia de realitate virtuala a introdus participantii in replica virtuala a unei mine pentru a arata cum pozitionarea foarte precisa si latenta foarte scazuta a tehnologiilor de acces la Internet le vor permite muncitorilor sa interactioneze cu sisteme automatizate, sa controleze dispozitive de la distanta sau sa exploateze tehnologii de realitate augmentata pentru a creste siguranta si productivitatea activitatii lor.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA