UE spune ca Facebook si Twitter trebuie sa faca mai multe pentru protectia utilizatorilor

Now Reading
UE spune ca Facebook si Twitter trebuie sa faca mai multe pentru protectia utilizatorilor


Noile modificări aduse de Facebook și Twitter condițiilor lor de utilizare a serviciilor încă nu sunt conforme cu cerințele UE de a proteja consumatorii, a spus Comisia Europeană. În mod specific, rețelele sociale nu au spus în mod corespunzător utilizatorilor motivele pentru care conținutul este eliminat și că au dreptul să își închidă conturile. Mai mult decât atât, companiile încă nu spun cât de repede se vor ocupa de cererile autorităților de a elimina conținutul dăunător.

Comisia a luat act de faptul că ultimele modificări efectuate de Google pe Google+ sunt în concordanță cu cerințele acesteia. Cu toate acestea, este derutata de faptul că Facebook și mai ales Twitter nu au respectat pe deplin cerintele, în ciuda unor pași pozitivi. “Suntem mulțumiti de faptul că aplicarea normelor UE de protecție a consumatorilor de către autoritățile naționale aduce beneficii, deoarece unele companii fac acum platformele lor mai sigure pentru consumatori”, a declarat Vera Jourová, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitatea între sexe. “Cu toate acestea, este inacceptabil că acest lucru nu este încă complet și că durează atât de mult timp”.

În plus, luna trecută, UE a apreciat rețelele sociale pentru eliminarea discursului de tip ură într-o manieră mai rapidă. De asemenea, a informat în mod corespunzător consumatorii că pot da în judecată în UE, nu în California, site-urile Facebook, Twitter și alte site-uri asemanatoare. Acestea au fost chestiuni cruciale, dar o altă problemă urgentă este numărul mare de escrocherii – și Facebook și Twitter își abdică încă responsabilitățile acolo, a spus UE.

Mai exact, Facebook trebuie să clarifice modul în care utilizatorii pot contesta retragerea conținutului, o problemă care a stârnit-o în trecut. Twitter, între timp, trebuie să scape de termeni care spun că are libertate nelimitată de a șterge postările și de a reaminti oamenilor că pot anula conturile dacă nu le plac schimbările termenilor și condițiilor. Ambele companii trebuie să informeze mai bine autoritățile de protecție a consumatorilor cu privire la cât de repede vor elimina conținutul ilegal. În 2016, toate rețelele sociale majore au convenit să elimine discursul de tip ură în 24 de ore, de exemplu.

PUBLICITATE

Facebook a declarat pentru Reuters că “de mult timp avem instrumente care să informeze oamenii despre eliminarea conținutului și intenționam să extindem aceste instrumente mai târziu în acest an”. Comisia UE și autoritățile naționale vor monitoriza modificările și, dacă companiile nu se conformează, se pot confrunta cu “măsuri de executare”, inclusiv cu sancțiuni.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
100%
About The Author
IT MANIA