Un grup de hackeri sustine ca a spart milioane de conturi Apple

Now Reading
Un grup de hackeri sustine ca a spart milioane de conturi Apple


La inceputul saptamanii un grup de hackeri a sustinut ca a reusit sa puna mana pe datele de autentificare a milioane de conturi iCloud. Compania Apple sustine insa ca nici un un cont de utilizator nu a fost afectat iar afirmatiile sunt false.

Atacatorii ce au facut aceste acuzatii fac parte dintr-un grup numit Turkish Crime Family, care sustine ca a anuntat compania Apple si a oferit detalii si celor de la Motherboard. Ulterior, persoana ce a purtat aceste discutii a fost eliminata din grupare pe motiv de neprofesionalism. Totodata acestia au negat faptul ca datele publicate de cei de la Motherboard ar fi adevarate si provin de la ei.

In alta ordine de idei, cei de la Apple isi reasigura clientii ca datele lor sunt in siguranta iar expertii in securitate ai companiei nu au detectat nici o urma legata de o posibila intruziune neautorizata in sistem. Asta in pofida faptului ca hackerii sustin ca detin datele a peste 600 de milioane de conturi iCloud compromise.

Chiar daca cei de la Apple nu pot sa confirme autenticitatea datelor detinute de Turkish Crime Family, un expert al celor de la Apple sustine ca daca datele ar fi reale, acestea ar fi putut fie obtinute prin intermediul unor servicii third-party.


Cu toate astea, s-ar parea ca datele puse la dispozitie de hackeri, par sa cuprinda adrese de e-mail si parole folosite de utilizatorii LinkedIn, serviciu ce a fost afectat de o bresa de securitate ce a permis compromiterea a 100 de milioane de conturi si care au fost puse spre vanzare pe dark web.

Cei de la Turkish Crime Family au revenit cu precizari in care confirma ca datele detinute nu au fost obtinute direct de pe sistemele Apple. Ele contin informatii din baze de date adunate de grupare pe parcursul a cinci ani. Hackerii sustin insa ca vor sterge datele a sute de milioane de conturi pe 7 aprilie daca cei de la Apple nu vor plati sumele de bani cerute.

Desigur, balbaielile hackerilor, care nu stiu exact ce vor, par sa ne faca sa credem ca cei de la Apple au dreptate. Daca aveti insa suspiciuni cu privire la securitatea contului de iCloud, puteti oricand sa va schimbati parola.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA