Poate parea dificil de crezut ca exista persoane care isi doresc sa aiba internet WiFi in toata casa, chiar si in acele zone unde semnalul router-ului nu ajunge, si nu stiu ce sa faca.
Ei bine, articolul de fata este pentru cei dintre voi care va intrebati ce solutii aveti la indemana ca sa puteti sa va conectati la internet atunci cand locuiti intr-o casa spatioasa iar un singur router nu este de ajuns.
Obținerea unei conexiuni Wi-Fi fiabile și rapide în întreaga casă poate fi o provocare. Poate există o zonă moartă într-un dormitor la etaj, unde copiii tăi vor să vizioneze un film, sau poate că semnalul scade atunci cand iesiti în curte. Wi-Fi-ul a devenit la fel de indispensabil ca electricitatea în multe case, cu toate acestea performanța Wi-Fi poate fi o bataie de cap. Având în vedere toate dispozitivele, aparatele metalice și caracteristicile arhitecturale care pot provoca interferențe în casa, chiar și cel mai puternic router Wi-Fi poate sa nu ajunga in unele locuri.
Un repetor wireless sau un range extender este un dispozitiv care ajută calculatoarele să mențină semnale wireless mai puternice prin preluarea semnalelor de la routere și remiterea acestora. Avantajul principal al utilizării unui repetor wireless este că poate îmbunătăți rezistența semnalului fără a fi nevoie să mutați un computer sau un router.
Cu cât un computer se conecteaza de la un router wireless aflat la distanta, cu atât mai slab va fi un semnal wireless. Semnalele slabe pot duce la conectivitate lentă sau intermitentă. Plasarea unui repetor wireless la un moment dat între un computer și routerul principal permite computerului să primească un semnal mai puternic, ceea ce duce la performanțe mai bune în timp ce navighezi pe Internet.
Un alt beneficiu al utilizării unui repetor wireless este că vă poate ajuta să reduceți impactul obstrucțiilor care pot afecta conexiunea wireless. Obiectele fizice pot slăbi semnalele wireless, iar obiectele din metal solid, cum ar fi ușile grele, dulapurile de depozitare și aparatele pot avea un impact deosebit de dăunător asupra conectivității wireless.
Asadar plasarea unui repetor într-o locație în care puține obiecte interfereaza pot permite semnalelor să ajunga la un computer fără a trece prin multe obiecte.
Dar, in zilele noastre exista si persoane care au nevoie de conectivitate la Internet oricând și oriunde. Spre exemplu aveti nevoie de o conexiune pentru poarta automata din fața casei, afară de piscina din curtea din spate sau poate într-un garaj. În acest caz, puteți instala un Wi-Fi booster în partea de acasă care este cea mai apropiată de zona în aer liber unde doriți acoperire și nu va trebui să vă utilizați datele celulare atunci când sunteți afară.
Funcțiile principale ale boosterelor Wi-Fi și range extender-elor Wi-Fi sunt completarea punctelor moarte, dar pot fi de asemenea folosite pentru a adăuga viteze mai rapide și chiar funcții noi în rețeaua dvs. Wi-Fi. Prin adăugarea unui Wi-Fi booster sau un range extender la rețeaua existentă, puteți face upgrade la cea mai recentă tehnologie Wi-Fi, inclusiv viteze 802.11ac, fără a înlocui routerul Wi-Fi. Dacă routerul dvs. este mai vechi și nu acceptă curent alternativ, nu veți obține cele mai rapide viteze Wi-Fi posibile; cu toate acestea, un booster Wi-Fi 802.11ac va adăuga aceste viteze rapide în rețea.
În plus, unele boostere / extensoare Wi-Fi dispun de tehnologie Wi-Fi avansată pentru a crește eficiența rețelei dvs., permițându-i să gestioneze mai multe dispozitive și trafic. Este recomandat să căutați funcții precum Wi-Fi cu bandă dublă, formare de fascicule, MIMO multi-utilizator (MU-MIMO) și aplicații însoțitoare.
Investitia intr-un range extender nu este deloc costisitoare si te poate ajuta foarte mult. Spre exemplu acest Range Extender Wireless Tenda A9, N 300 Mbps costa doar 58 de lei. Acesta ofera un semnal puternic si acoperire larga cu 2 antene externe de 3 dBi, si poate furniza semnal puternic si extinde acoperirea Wi-Fi la mai mult de 200m patrati. Proiectat cu un buton de extensie, A9 poate extinde Wi-Fi-ul router-ului wireless imediat prin apasarea butonului WPS si in 2 minute apasand butonul Rage Extender-ului.
Daca ai o casa cu doua etaje, de exemplu, o solutie mai viabila ar fi Tenda A15, Dual-band, AC750, ce vine cu doua antene omnidirectionale, putand oferi o acoperire WiFi mare si viteze de transfer ridicate. Dispozitivul poate extinde simultan retelele WiFi de 2.4GHz si 5GHz. A15 ofera viteze de pana la 300Mbps pe banda 2.4GHz si 433Mbps pe banda 5GHz. Costul acestuia este de 99 de lei.
De asemenea, A18 este un range extender AC1200 dual-band dedicat caselor cu doua etaje si cu o suprafata de peste 120 metri patrati. Ofera o viteza de transfer de pana la 300 Mbps pe banda 11n si o rata a datelor de pana la 867 Mbps pe banda 11ac. Cu doua antene externe omnidirectionale, A18 poate oferi o acoperire WiFi mai mare, precum si o viteza extrem de rapida a datelor, imbunatatind redarea de videoclipuri 1080p sau jocurile online. Pretul pentru un astfel de dispozitiv este de 206 lei.