Uniunea Europeana vrea sa instaleze mii de hotspoturi gratuite

Now Reading
Uniunea Europeana vrea sa instaleze mii de hotspoturi gratuite


Dezvoltarea infrastructurii si accesul la internet sunt probleme identificate la nivelul intregii Uniuni Europene iar autoritatile vor sa le rezolve curand.

Conform unui program prezentat de presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, UE intentioneaza sa creeze pana la 8000 de hotspoturi gratuite de internet.

Parlamentul European va debloca 120 de milioane de euro, începând din 2018, pentru a permite instalarea a mii de spoturi de wifi gratuite în toată Europa, în locuri publice, precum parcuri, spitale sau biblioteci, în baza unui text aprobat marţi, relatează AFP.

Scopul programului este acela de a conecta satele si localitatile izolate sau care nu beneficiaza de conexiuni la internet, si care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori complexe, printre altele.

PUBLICITATE

Fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o suma de bani, alocata in mod echitabil, UE urmand sa deconteze proiecte de pana la 20.000 de euro ce presupun realizarea de lucrari de instalare de conexiuni Wi-fi. Proiectele care vor primi finantare sunt selectate pe principiul “primul venit, primul servit” iar beneficiarii sumelor de bani vor avea la dispozitie un portal unde vor putea sa consulte o lista cu firmele autorizate sa faca lucrarile de instalare.


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA