Urmatoarea versiune a browserului Chrome va eticheta site-urile http ca fiind nesigure

Now Reading
Urmatoarea versiune a browserului Chrome va eticheta site-urile http ca fiind nesigure


Chrome a luat măsuri pentru a informa utilizatorii atunci când se află pe un site HTTP necriptat, adăugând notificări la din ce in ce mai multe site-uri in ultimii ani. Astăzi, Google a anunțat că va face un pas mai departe, etichetarea tuturor site-urilor HTTP ca fiind “nesigure” începând cu lansarea versiunii Chrome 68.

Puteți vedea cum va arăta acest lucru în imaginea de mai jos.

Google declară că au fost multe progrese în ceea ce privește convingerea de dezvoltatori pentru a schimba site-urile lor la un HTTPS mai sigur. Acum, peste 68% din traficul Chrome de pe Android și Windows este protejat, în timp ce peste 78% din trafic este protejat pe sistemul de operare Chrome și Mac. În plus, 81 dintre primele 100 de site-uri din lume utilizează acum HTTPS. Pentru a păstra lucrurile în aceasta direcție, instrumentul Google Lighthouse are acum o funcție de audit care permite dezvoltatorilor să vadă ce resurse sunt încărcate cu HTTP și care dintre acestea poate fi pur și simplu actualizate la HTTPS.

“Noua interfață Chrome va ajuta utilizatorii să înțeleagă că toate site-urile HTTP nu sunt sigure și ca acestia trebuie sa navigheze pe web în mod implicit către o rețea HTTPS sigură”, a spus Google într-o declarație. Chrome 68 este programat să fie lansat în iulie.

PUBLICITATE


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA