Utilizatorii de Mac, vizaţi de un nou virus

Now Reading
Utilizatorii de Mac, vizaţi de un nou virus


355714_264264-the-flashback-trojan-isnt-so-easy-to-dismantle-after-all-even-though-aUn nou program de tip malware le dă bătăi de cap utilizatorilor de PC-uri Apple. Virusul Trojan.Yontoo.1 se respândeşte rapid prin intermediul unor site-uri infectate, potrivit CNet. Trojan.Yontoo.1 a fost depistat de compania de securitate Dr. Web iar specialiştii susţin că virusul afectează din ce în ce mai mulţi utilizatori.

 

 

 

screen
„Infractorii profită de reţelele de anununţuri publicitare iar interesul lor faţă de utilizatorii cu computere Apple creşte pe zi ce trece“, au declarat specialiştii companiei ruse Dr. Web. „Recent-descoperitul Trojan.Yontoo.1 este un bun exemplu pentru această situaţie“, mai spun aceştia. Troianul poate ajunge în computerele victimelor dintr-un număr mare de surse.

screen
Cel mai des acesta este descărcat sub forma unui plugin de care utilizatorii au nevoie pentru a viziona o serie de trailere. Trojan.Yontoo.1 mai apare si şub denumirea de player video, program de îmbunătăţire a calităţii video sau accelerator al vitezei de download. Odată accesat, troianul generează o casetă care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a instala un program Free Twit Tube.

screen
După ce utilizatorul apasă butonul „continue“, virusul instalează o serie de pluginuri pentru browsere care îi bombeardează pe internauţi cu tot felul de anunţuri. Deasemenea, aceste pluginuri transmit informaţii despre paginile vizitate şi injectează în ele anunţuri publicitare din surse terţe. Troianul este unul puternic, reuşind să genereze reclame chiar şi pe site-ul Apple.

PUBLICITATE

 

 

screen
Citeste mai mult: adev.ro/mk0gnv


Aboneaza-te la noutati:
 
   

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa fi la curent cu cele mai recente noutati din lumea IT seteaza sa primesti actualizarile noastre in newsfeed-ul tau de Facebook. Daca ai dat deja LIKE paginii noastre de Facebook, nu uita sa selectezi optiunea 'Vezi mai intai' din sectiunea 'Urmareste'.


Cum ti s-a parut ?
Il ador
0%
Imi place
0%
Il vreau
0%
L-am avut
0%
Il urasc
0%
Interesant
0%
About The Author
IT MANIA